Filmarea postată pe Facebook îl prezintă pe părintele Calinic, de la Mănăstirea Sfântul Sava cel Sfințit din Pustia Iudeii, Palestina. (scroll mai jos pentru video)

Înconjurat de un grup de enoriașe venite în pelerinaj la mănăstire, preotul ține o predică despre menirea femeii și abaterea ei de la calea creștină, comparând femeile cu părul vopsit cu niște clovni de la circ. „Unde-i scopul tău de femeie? Unde-i scopul tău de mamă?“, întreabă retoric preotul.

Nu ți-a zis Dumnezeu că prin naștere de prunci te vei mântui? Unde-i mântuirea ta? Aia nu rabzi, aia nu faci, de postit nu postești, de dus la biserică nu te duci… Și, cel mai mult, te faci ca un clovn de la circ. Te vopsești și-și bate joc diavolul de tine!“, a continuat el.

În tot acest timp, pe lângă femeile care poartă batic pentru a își acoperi podoaba capilară, în dreapta preotul ascultă spășită și o credincioasă cu părul descoperit și vopsit blond.

Din cauza asta vă spun. Vă pune diavolul să vă vopsiți și să vă faceți ca clovnii de la circ, ca să nu vină Duhul Sfânt la tine. Pentru că diavolul știe că dacă tu ai imita-o pe Maica Domnului ar veni Duhul Sfânt în inima ta și pașii tăi, pe unde vor călca, vor aduce numai pace și bucurie“.

De ce te vopsești!? Oare soțul tău nu ți-a zis că te iubește? De ce te vopsești? Oare nu ți-a zis soțul tău că ești soția lui pentru toată viața și că ești mama copiilor lui?“, concluzionează, cu aceeași retorică, preotul Calinic, înainte de a trece la importanța postului și despre cum această practică a devenit tot mai neglijată în rândul creștinilor.

 

(Visited 616 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.