Social

Preotul Eugen Tănăsescu, maestru la insulte. Îi numește „comuniști“ pe cei care sunt împotriva construirii de biserici

Preot Eugen Tănăsescu (foto, dreapta) alături de ÎPS Teodosie (foto, centru) Sursa foto: EVZ.ro

După episoadele în care îi numea „muiengiști“ pe protestatari sau „gay“ pe cei care nu au mers la Referendumul pentru familie, de această dată preotul Eugen Tănăsescu îi numește „comuniști noi“ pe cei care sunt împotriva constuirii de biserici.

Scris de 
 pe data 
13 martie, 2019

Eugen Tănăsescu este unul dintre apropiații lui ÎPS Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, care în martie 2018 a fost trimis în judecată, fiind acuzat de procurorii DNA de inducere în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu în formă continuată.

În opinia purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, oricine are ceva împotriva construcției de noi biserici, este un „comunist nou“.

Comuniștii vechi demolau biserici. Comuniștii noi nu vor să se construiască biserici. Sau vor să le dărâme pe cele începute“, a scris Eugen Tănăsescu într-o postare publicată recent pe pagina sa de Facebook.

În cadrul Arhiepiscopiei Tomisului există un total de 242 de parohii. Dintre acestea, 42 sunt în Constanța și 36 sunt mănăstiri și schituri.

Avem aproximativ 280 de biserici în județ și vrem să finalizam mai multe lacășuri deja începute în Constanța și în Mamaia“, declara în urmă cu doi ani chiar Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, citat de cugetliber.ro

În schimb, județul Constanța are doar nouă spitale, adică o unitate medicală la aproximativ 76.000 de locuitori.

La nivelul întregii țări, banii de la Buget pentru Culte s-au triplat în ultimii 10 ani. Din 1990 până în 2018 din Bugetul Statului prin Secretariatul de Stat pentru Culte, aflat în subordinea Guvernului, s-au alocat 5,71 miliarde de lei, potrivit datelor prezentate într-o broșură editată de instituție.

Din aceste sume, 1,65 miliarde au fost alocate pentru construcția și modernizarea bisericilor și altor construcții ale lăcașelor de cult. Alte 4,06 miliarde de lei au mers pentru plata salariilor preoților și personalului bisericii.

În noiembrie 2018, cheltuielile declarate de BOR pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului sunt de 110 milioane de euro cu TVA, din care 75% bani publici.

Reamitim că în luna august 2018, după protestele violente din Piața Victoriei, Eugen Tănăsescu a transmis un mesaj cel puțin jignitor la adresa zecilor de mii de români, atât din țară, dar mai ales din diaspora. „Diasporeni sau muiengiști?“, se întreba retoric purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. Detalii AICI.

 

Actualitate