Umor

Un șomer, mulțumit de viața în Constanța: „Din când în când avem și apă caldă și căldură!“

Editare foto: Constanta de Azi

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
30 ianuarie, 2019

Un constănțean se arată foarte fericit cu viața pe care o are ca cetățean al Constanței și spune că toți cei care se vaită și spun că trăiesc într-un oraș vai-de-steaua-lui sunt niște fătălăi plângăcioși.

De ce să nu ne bucurăm de el așa cum este? Spre deosebire de alte sate din țară, unde nici măcar nu au canalizare, noi, din când în când, avem și apă caldă și căldură!“, spune constănțeanul Titus Prealefter (48 de ani), șomer, dar care știe foarte multe despre tot ce mișcă pe lumea asta de la televizor.

Atâta văicăreală că nu e căldură când trebuie… Au uitat ignoranții cum pe vremea lu’ Ceașcă stăteau pe întuneric cu zilele și băgău motorină la sobe în apartamente. Au uitat! Acum au pretenții.

Se vaită că nu-s drumurile bune, că-și rup mașinile în gropi. Poftim, ți-a luat primăria autobuze noi! De ce nu mergi cu ele, ca să nu-ți mai rupi mașina?! De ce? De fițe, domnule, de fițe! Aia e!“, mai spune bărbatul. „Bagă banii în câte două-trei mașini, apoi urlă că n-au parcări. Ăștia-s oameni?

Și despre distrugerea spațiilor verzi pentru construcția de blocuri, bărbatul are o părere foarte bine conturată. „Și unde vrei dom’le să locuiască tinerii ăștia care vin din urmă? În boscheți? În copaci? Să mănânce de pe verdeață? Se vaită atâta că vezi-Doamne este distrusă natura, dar când apare câte un bloc nou, îi vezi cum se-nghesuie să facă rate pe la bănci!

Despre Cazinoul care stă să cadă, constănțeanul este de părere că acesta va căpăta o valoare și mai mare dacă ajunge o ruină. „N-ați văzut la greci câți bani fac din turism cu ruinele lor? Dau străinii bani să se uite la bolovani de zici că îl văd pe Cristos… Lăsați Cazinoul să cadă și să vedeți ce succes o să aibă și n-o să se mai uite nimeni la el cu milă!

Cât despre cei care tot compară Constanța cu Clujul și spun că acolo se face și se drege, Titus Prealefer susține că aceștia „ar trebui să se mute dracului la Cluj!“.

 

Actualitate