Actualitate Administraţie

USR a depus proiectul pentru suspendarea PUZ Mamaia. Stelian Ion: Doar așa se poate pune STOP unui lung șir de abuzuri imobiliare

Scris de 
 pe data 
10 octombrie, 2023

Consilierii municipali USR Constanța au transmis că au depus proiectul de hotărâre prin care se va supune la vot suspendarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al stațiunii Mamaia.

„Haosul imobiliar din Mamaia trebuie să înceteze! Amintim că, în cursul acestui an, pe masa consilierilor locali au fost supuse la vot o serie de proiecte ce vor permite ridicare a sute de metri cubi de beton în Mamaia: un restaurant în mijlocul bazinului de apa cu focă de la Perla, un bloc de apartamente în locul Grădinii de Vară, un alt bloc de apartamente pe spațiu verde, un mastodont de beton de 14 etaje pe malul lacului Siutghiol în zona de nord a stațiunii.

De asemenea, în luna martie, majoritatea PNL PSD a aprobat, la inițiativa primarului Chițac, vânzarea unei suprafețe de 850 mp de plajă către șeful PSD, Ion Dumitrache.“, a transmis Florin Cocargeanu, liderul grupului de consilieri municipali din partea USR Constanța.

Deputatul USR, Stelian Ion susține că suspendarea PUZ Mamaia „este singura procedură prin care putem pune stop unui lung șir de abuzuri imobiliare susținute, fără nicio jenă, de administrațiile PSD și PNL“.

Stelian Ion îl acuză pe primarul Vergil Chițac că este aservit intereselor politice venite din partea PSD-PNL și îl consideră principalul vinovat de eșecul turistic al stațiunii.

„Din cauza primarului Vergil Chițac, susținut de cartelul politic PSD-PNL, în prezent, Mamaia este sortită eșecului. Zero atracții turistice, spațiile verzi sunt rase pentru a face loc betoanelor, zero spații publice de calitate, doar tunuri imobiliare pentru băieții cu relații la partide.“, a declarat Stelian Ion.

Actualitate