Actualitate Administraţie

USR Constanța a depus un proiect de bugetare participativă ce se va derula la nivel de județ

Scris de 
 pe data 
26 aprilie, 2023

Consilierii județeni USR Constanța au depus proiectul pentru programul de bugetare participativă ce se va desfășura la nivelul județului.

După ce, anul trecut, s-a derulat primul program de bugetare participativă la nivelul municipiului, în cadrul căruia constănţenii au decis, în mod direct, unde se duc o parte din banii publici, consilierii județeni USR Constanța au depus un proiect similar și la nivelul județului“, a transmis USR Constanța.

Admitere Ovidius Constanta 2023

Potrivit lui Petre Enciu, vicepreședinte al Consiliului Județean, în cadrul proiectului „Tu decizi pentru județul Constanța”, fiecare cetățean sau ONG din județ va avea posibilitatea să depună on-line, în cadrul unei campanii anuale, ideea unui proiect pe care autoritatea județeană îl va analiza și îl va puncta în baza unei proceduri transparente și a voturilor cetățenilor.

Proiectele se vor putea depune în perioada 1 iunie – 31 august.

Primele proiecte, cel mai bine punctate și care se vor încadra în bugetul anual de 2.000.000 de lei, vor fi puse în implementare, Consiliul Județean Constanța având la dispoziție 24 de luni pentru finalizare.

Este o inițiativă care prinde, în sfârșit, contur, după mai bine de un an în care am reușit să-i dam o formă acceptabilă pentru a fi adoptată. Județul Constanța rămăsese în urma altor județe, printre care se numără și Tulcea, și care deja sunt la stadiul de implementare a proiectelor“, a declarat Enciu.

Amintim că, în 2022, datorită proiectului inițiat de USR, la Constanța s-a desfășurat primul program de bugetare participativă la nivelul municipiului. Lista cu proiectele câștigătoare, ce vor fi implementate în decursul acestui an, o puteți vedea AICI.

Actualitate