Potrivit USR Constanța, suspendarea trebuie să rămână în vigoare până la votarea proiectului legislativ, susținut și de parlamentarii USR, prin care se va elimina definitiv această taxă discriminatorie. Amintim că proiectul legislativ, inițiat de PNL, ce prevede eliminarea taxei de pod a primit anul acesta aviz favorabil și urmează să fie supus votului final în Parlament.

Banii din aceste taxe nu se duc la întreținerea drumului sau a podului traversat, reprezeromâniintând sume colosale ce zilnic le sunt luate, practic, cu forța tuturor conducătorilor auto care ajung la punctele respective, pentru că nimeni nu are de ales. Este o taxă descurajatoare și, cu atât mai mult, extrem de imorală în acest context al războiului din Ucraina“, se arată în comunicatul transmis de USR.

Parlamentarul și vicepreședintele USR, Stelian Ion susține că „în situația actuală, când sute de mii de refugiați fug din calea războiului declanșat de Putin în Ucraina și ajung în România, a le pune o piedică în plus este de neînțeles. Taxa de pod creează blocaje și presupune costuri suplimentare“.

Punctul de la Cernavodă – Fetești, de exemplu, este pe traseul refugiaților și este tranzitat, totodată, de mai multe ori pe zi de mașinile cu ajutoare donate de români. De ce i-ar taxa pentru că se implică în ajutorarea refugiaților din Ucraina? Este imoral și incorect. De aceea, cerem suspendarea de urgență a taxelor de pod de la Fetești și Vadul Oii, până când va fi dat votul final, în Camera Deputaților, pe proiectul de lege de eliminare a acestora, inițiat de PNL și susținut de USR Constanța. Taxa este discriminatorie și îi afectează pe locuitorii din Dobrogea“, a declarat Stelian Ion.

Și Remus Negoi, senator din partea USR Constanța, spune că taxa de la Fetești-Cernavodă nu are niciun fundament juridic ori financiar-bugetar, cu atât mai puțin moral, și arată că, în primul rând, dobrogenii sunt discriminați.

Nu sunt dobrogenii de vină că trăiesc pe o parte a țării despărțită de cealaltă parte, de Dunăre! Nu sunt ceilalți români de vină că doresc să ajungă tot în țara lor, în Dobrogea. Dar pentru toți românii, fie dobrogeni, munteni, moldoveni ardeleni, olteni sau bănățeni, statul percepe o taxă pentru ca aceștia să treacă dintr-o parte în alta a României. De aceea taxa pentru trecerea podului de la Cernavodă este profund injustă și discriminează, din punct de vedere geografic, românii de alți români“, a transmis Remus Negoi.

(Visited 212 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.