Administraţie

USR, proiect pentru modificarea Regulamentului de funcționare a Consiliului Local. „Este timpul ca Vergil Chițac să oprească mascarada!“

Scris de 
 pe data 
21 aprilie, 2023

Consilierii locali din partea USR Constanța au depus un proiect de modificare a Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Local prin care vor să se impună revenirea la ședințele în format fizic.

Proiectul USR vine ca urmare a deciziei primarului Vergil Chițac de a susţine toate şedinţele de Consiliu Local în format online, aşa cum impuneau reglulile din perioada pandemiei de COVID-19. Potrivit aleşilor USR, edilul nu face altceva decât să limiteze intenţionat accesul publicului şi al presei la şedinţe.

Admitere Ovidius Constanta 2023

Este timpul ca primarul Vergil Chițac să oprească mascarada și să renunțe la ambiția de a obstrucționa accesul publicului și al presei în cadrul ședințelor de Consiliu Local!

Ședințele Consiliului Local trebuie să se desfășoare în format fizic, așa cum se întâmpla înainte de pandemie. De aceea, am depus un proiect de modificare și completare în vederea clarificării Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului Local, astfel încât ședințele ordinare și ședințele de comisii, pentru pregătirea celor ordinare, să se desfășoare în format fizic.

Sedințele de Consiliu Local în format online sunt și trebuie să rămână o alternativă în situații excepționale, cum a fost contextul pandemic. În prezent, continuarea acestui mod de desfășurare a ședințelor nu face decât să înlăture caracterul public pe care acestea trebuie să îl aibă potrivit Legii. Constănțenii NU ASTA au votat!“, a transmis USR Constanța.

Actualitate