Constanța

Va fi făcut primul recensământ al maidanezilor din Constanța. Echipe de voluntari vor număra câinii fără stăpân

Primăria Constanța anunță că un ONG, Animal Society, va efectua primul recensământ al câinilor fără adăpost din municipiu. Recensământul urmează să se desfășoare pe 9 și 10 martie, iar toate patrupedele numărate vor fi numărate electronic de mai multe echipe de voluntari și vor fi introduse într-o bază de date.

Scris de 
 pe data 
4 martie, 2021

Potrivit primăriei, demersul are ca scop conturarea unei imagini reale a problemei ce vizează câinii fără stăpân de pe raza orașului, atât pentru autoritățile locale, cât și pentru societatea civilă.

Cu ajutorul unei aplicații mobile, câinii sunt fotografiați, identificați și înregistrați într-o bază de date. Informațiile ce vor fi obținute astfel vor contribui la stabilirea și organizarea planului de acțiune pe care noi, Animal Society, împreună cu autoritățile şi locuitorii orașului urmează să îl stabilim și să îl implementăm.

Mulțumim echipei de voluntari care se alătură echipei noastre pentru a facilita derularea acestui recensământ! Totodată, amintim constănțenilor că în orașul lor este în derulare proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun“. Acesta se va desfășura în trei etape, pe parcursul anului 2021. Prima etapă, campania de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună pe care o derulăm la sediul Biobaza, se va încheia pe 12 martie”, a transmis Anca Tomescu, președinte al ONG-ul Animal Society.

Proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun“ presupune desfășurarea unor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, recensământul acestora, efectuat în premieră de Animal Society, precum și derularea mai multor programe de informare adresate locuitorilor orașului.

„Proiectul, sprijinit de Primăria Municipiului Constanța, are ca obiectiv implicarea societății civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil.

Pentru ca în cadrul campaniei să fie sterilizate cât mai multe animale, facem apel la constănțeni să sprijine echipele de voluntari din teren și să nu ascundă câinii. Voluntarii nu sunt hingheri, ci ei înșiși sunt mari iubitori de animale, care pun binele lor mai presus de orice.“, a transmis Primăria Constanța.

Actualitate