„Vaccinarea cu prioritate a persoanelor eligibile din județele în care se înregistrează o incidență crescută a cazurilor de COVID-19. Strategia prevede și criteriul epidemiologic care ne permite alocarea cu prioritate a vaccinurilor în județele cu o rată mare față de media națională.

Urmează să se stabilească pragul, să definim perioada pentru care trebuie să înregistrăm această creștere, moment în care se declanșează un mecanism prin care va fi accelerată campania de vaccinare în zonele respective”, a declarat Gheorghiță.

Acesta a precizat cum va fi făcută imunizarea cadrelor didactice. Coordonatorul campanie de vaccinare susține că profesorii vor fi vaccinați cu ajutorul echipelor mobile, la domiciliul acestora.

„Vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ. Crește, grădiniție și cadrele didactice din primar, gimnazial, liceu, universități. Această etapă va fi realizată cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare.

Foarte probabil locația în care se va face vaccinarea este în casa corpului didactic din fiecare județ. Vor fi organizate centre de vaccinare în cadrul universităților”, susține Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea personalului din învățământ va începe la 1 martie, a mai precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Potrivit celei mai recente raportări, de pe 16 februarie, a Grupului de Comunicare Strategică, rata incidenței la nivelul județului Constanța este de 1,28, cu 80 de cazuri nou confirmate în ultimele 24 de ore. Totalul infectărilor raportate de la debutul pandemiei este de 31.067.

(Visited 130 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.