Elevii care făceau naveta către școală în alte localități riscau ca din această teamă să nu li se mai deconteze abonamentul de acasă până la unitățile de învățământ. Asta după ce Guvernul, prin Ordonanța 51 dată în această vară, scotea transportul interjudețean din sfera serviciilor de interes public.

Practic, devenind simplii agenți economici prestatori de servicii pe o piață liberă, transportatorii nu mai putea fi condiționați să practice anumite tarife pentru diferite categorii de persoane.

Prin decizia de astăzi, Guvernul a alocat banii necesari ca elevii să-și poată deconta în continuare abonamentele de transport. Cum o va face și din punct de vedere tehnic, rămâne să vedem.

Foarte important, elevii și părinții trebuie să știe că primăriile și consiliile locale, începând cu anul 2016, NU mai pot deconta abonamentele, această facilitate fiind exclusiv atributul inspectoratelor școlare județene.

Astfel, elevul, pe baza unei adeverințe de la școala la care învață, se adresează firmei de transport care are obligația să îi calculeze abonamentul la valoarea per kilometru reglementată prin lege. Elevul își plătește abonamentul la prețul stabilit, iar apoi, prin intermediul unității de învățământ, i se returnează contravaloarea acestuia.

 

(Visited 354 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.