Pentru diminuarea incidentelor rutiere neplăcute cauzate fie de neglijența șoferilor, fie de starea proastă a drumurilor publice din România, specialiștii în domeniul vin cu o serie de recomandări pentru șoferi.

Prima recomandare, considerată esențială, se referă la păstrarea în perfectă stare de funcționare a automobilului, prin folosirea unor anvelope cu o stare de uzură acceptabiă, întrucât, uzura pronunțată a cauciucurilor crește semnificativ distanța de frânare, în special atunci când asfaltul este ud, acoperit de gheață, polei sau zăpadă.

Fii sigur că îți controlezi des anvelopele pentru a putea aprecia din timp gradul lor de uzură, iar atunci când observi că trebuie schimbate consultă oferta de anvelope all season sau dă click aici pentru a vizualiza o serie de anvelope potrivite sezonului cald.

O altă recomandare a specialiștilor vizează folosirea centurii de siguranță întotdeuna, pentru că, în aproape orice împrejurare, aceasta poate face diferența între viață și moarte. În plus, purtarea acesteia te ferește de o amendă usturătoare în cazul în care iei contact cu agenții Poliției Rutiere.

Totodată, specialiștii apreciază că păstrarea distanței regulamentare este o altă măsură pe care șoferii ar trebui să o aplice atunci când se deplasează pe drumurile publice, deoarece, distanța de frânare poate diferi în funcție de starea drumului public.

De asemenea, conducătorii auto ar trebui să fie extrem de atenți când folosesc telefonul mobil în trafic, deoarece, acest mic obiect este responsabil pentru cele mai multe accidente, fiind considerat mai periculos decât consumul de alcool. Specialiștii recomandă ca telefonul mobil să nu fie folosit deloc în trafic dacă șoferul nu dispune de un dispozitiv hands-free, chiar dacă ultimele studii arată că nici acest echipament nu elimină riscut în totalitate.

Un alt lucru ce poate duce la producerea de accidente în trafic este conducerea sub influența băuturilor alcoolice, întrucât, alcoolul afectează reflexele chiar și atunci când este consumat în cantități mici. Dacă ai consumat alcool cel mai indicat este să iei un taxi sau să rogi un prieten să te conducă acasă pentru a nu risca să produci un incident nefericit.

Nu în ultimul rând, specialiștii recomandă șoferilor să se asigure că autoturismul se află în stare perfectă de funcționare, respectând perioadele indicate pentru revizii și controlând, ori de câte ori simte nevoia,  sistemul de frânare, direcție și iluminare.

De asemenea, este foarte important ca participanții la trafic să respecte limitele de viteză impuse de lege, întrucât, acestea au fost gândite astfel încât riscul de accidente să fie cât mai scăzut. Reține că drumurile publice pot fi sigure și în România atâta timp cât urmezi regulile de circuțație și păstrezi autoturismul într-o stare ireproșabilă de funcționare.

 

(Visited 115 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.