Miercuri, 28 iunie, a fost semnat contractul privind execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții ”VIA VERDE CERNAVODĂ”. Proiectul, în valoare de 7 milioane lei, prevede revitalizarea orașului Cernavodă prin refuncționalizarea terenurilor destructurate și crearea de spații verzi pentru petrecerea timpului liber, investiție ce va fi realizată în proporție de 100% din bani de la bugetul local.

Terenul pe care se va realiza proiectul este amplasat în orașul Cernavodă, de o parte și de alta a străzii Canalului între Dealul Sofia și Canalul Dunăre – Marea Neagră, pe o suprafața totală de 71.099 mp. Din suprafața totală, 7070 mp vor reprezenta alei pietonale, pistă și parcare de biciclete, locuri de joacă, foișoare, pavilioane, chioșcuri, platforme înierbate, podețe, amfiteatru, 2 scene și fântâni, iar restul terenului va fi ocupat de spații verzi frumos amenajate.

Scopul acestui proiect este acela de a crea un spațiu inedit de petrecere a timpului liber și agrement, adresat tuturor categoriilor de vârste, prin realizarea pistei de biciclete și a aleilor pietonale ce străbat spațiul verde și leagă elemente individuale cum ar fi locuri de joacă pentru copii, locuri amenajate pentru sport, meditație și relaxare, contribuind astfel la creșterea potențialului de promenadă și de utilizare de către public a spațiului verde. De asemenea, acest proiect pune în valoare elementele identitar-culturale ale orașului Cernavodă, prin conectarea centrului istoric al orașului cu Canalul Dunăre-Marea Neagră și fluviul Dunărea”, spun reprezentanții Primăriei Cernavodă.

După semnarea contractului, autoritatea locală va proceda la predarea amplasamentului către constructor și emiterea ordinului de începere al lucrărilor. Conform devizului de lucrări, acestea se vor derula pe parcursul a 18 luni.

 

(Visited 672 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.