Actualitate

Viceprimarul Constanței: „Parcarea va fi gratuită zilnic între orele 19-09 și în week-end toată ziua”

Parcarea în municipiul Constanța va fi gratuită zilnic între orele 19.00-09.00, toată ziua în weekenduri și de sărbătorile legale.

Scris de 
 pe data 
11 august, 2022

Consilierii USR și PNL au ajuns de ceva timp la un consens asupra modificărilor ce trebuie aduse Regulamentului de parcări din municipiul Constanța. Doar că primarul Vergil Chițac a ales să țină documentul la sertar, amintindu-și de el abia acum, după ce toată țara a vorbit în această vară de aberantele taxe de parcare din Constanța și Mamaia, care i-au gonit pe turiști spre alte stațiuni ale litoralului.

Potrivit viceprimarului USR Florin Cocargeanu, noul Regulament de parcări va conține câte modificări importante:

– parcarea gratuită zilnic între orele 19 și 9 pe tot parcursul anului

– parcare gratuită în week-end în perioada 1 septembrie – 31 mai

– stațiunea Mamaia se va transforma in zona 2 (cu câteva excepții), ceea ce înseamnă că taxa de parcare se va reduce de la 4 lei/ora la 1 leu/ora

– vor fi introduse abonamente pe 7 zile, 30 zile, 1 an și abonamente care să acopere toate zonele

– parcare gratuită pentru toate autovehiculele electrice și hibrid

Bineînțeles, așa cum ne-am obișnuit, cel care a încercat să-și asume meritele acestei schimbări este chiar sabotorul Vergil Chițac, cel care a ținut blocat proiectul mai bine jumătate de an.

Noua propunere de Regulament va fi urcat în dezbatere publică și va intra în vigoare abia după finalizarea procesului de transparență și votarea lui în cadrul Consiliului Local Municipal Constanța.

Actualitate