Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Constanța (IPJ) totul s-a întâmplat miercuri, 18 decembrie, în jurul orei 4.20.

O patrulă formată din doi polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat, pe bulevardul Năvodari, un autoturism care avea avarii – parbriz spart – motiv pentru care au procedat la efectuarea de semnal regulamentar de oprire.

Deoarece conducătorul autoturismului nu s-a conformat, polițiștii au pornit în urmărirea acestuia cu autospeciala din dotare, cu mijloacele acustice și luminoase în funcțiune, pe mai multe străzi din orașul Năvodari, cu direcția spre localitatea Lumina.“, a transmis IPJ.

Deși, în timpul urmăririi, polițiștii au tras un foc de avertisment în plan vertical, șoferul aflat la volanul mașinii urmărite a refuzat să oprească. Polițiștii au mai tras trei focuri de avertisment în plan vertical, însă, și de această dată, șoferul și-a continuat deplasarea.

Conducătorul auto a ajuns în zona unei bariere de cale ferată (zona Usas), unde polițiștii au încercat să îl determine sa oprească, însă din cauza faptului ca acesta nu s-a conformat, au executat un foc de avertisment în plan vertical, iar apoi alte 5 focuri spre autoturismul în cauză, care efectua manevre de întoarcere pentru a-și asigura scăparea.

În deplasarea lui, autoturismul s-a îndreptat in mod intentionat spre polițiștii aflați la fața locului, care au fost nevoiți să se retragă în autospeciala de poliție.“, a mai informat IPJ.

La intrarea în localitatea Corbu, autoturismul a virat la dreapta pe un drum de exploatare agricolă, unde a fost abandonat, două persoane fugind de la fața locului.

O altă persoană a fost găsită de polițiști pe bancheta din spate, fiind vorba despre un bărbat, inconștient, care prezenta o plagă împușcată la nivelul capului.

Cercetările continuă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru identificarea persoanelor implicate, stabilirea situației de fapt și luarea unor măsuri legale care se impun.“, a relatat IPJ.

 

(Visited 1.379 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.