Actualitate Eveniment

VIDEO. Bătaie cu pumni într-un Lidl. Pazinicii doar priveau. Un tată și fiul său au ajuns la spital

Scandal bataie supermarket Lidl.
Scris de 
 pe data 
21 iulie, 2023

Doi bărbați, tată și fiu, au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale după ce au fost bătuți într-un supermarket Lidl din București.

Potrivit Aktual24, incidentul s-a petrecut în cursul zilei de miercuri, 19 iulie, în jurul orei 18.00, într-un supermarket Lidl din cartierul Titan din Capitală. Deși pe imaginile video, surprinse cu telefonul de un client, se poate vedea că paznicii nu intervin, reprezentanții Lidl au transmis că s-a procedat conform regulamentului.

Scroll mai jos pentru video

„Domnul în vârstă aștepta la rând la case, iar cei patru s-au băgat în față. Domnul le-a spus să stea la rând, însa cei trei au început să îl înjure şi să îl ameninţe. Când a terminat de plătit, domnul le-a spus «nu vă e ruşine, am o vârstă». Golanii au tăbărât pe el şi l-au bătut într-un mare hal. L-au desfigurat, i-au dat cu o sticlă în cap, era plin de sânge”, a relatat o femeie care a fost martor al incidentului.

Femeia a declarat pentru sursa citată că nimeni de la pază nu a intervenit. „A fost nevoie ca eu să mă bag între ei, am reuşit să îi opresc”, a spus femeia. Lidl a transmis că agenții de pază au respectat procedurile interne ale companiei și au intervenit, însă atunci când situația a devenit riscantă, au apelat la 112.

Potrivit Lidl, situația s-a reluat și după ce persoanele respective au depășit linia caselor de marcat, unde s-au alăturat alți 2 posibili cunoscuți ai celor implicați în conflict, devenind extrem de violenți. „În acel moment, agenții de pază au evaluat situația ca fiind una de risc ridicat, așadar au apelat imediat serviciul 112, dar și agenții de la firma de intervenție rapidă parteneră. Până la venirea Poliției, cei 2 agenți de pază din magazin i-au izolat pe cei implicați în conflict, pentru a putea proteja atât clienții din acea zonă, cât și angajații noștri”, transmite Lidl România.

Polițiștii au declarat pentru Aktual24 că scandalul ar fi fost declanțat pe fondul unor neîntelegeri mai vechi, susţin surse din Poliţie citate de Aktual 24. Cele două persoane bătute, tată şi fiu, au fost transportate cu ambulanţa la spital.

Ulterior, trei agresori s-au prezentat la secţia de poliţie și au declarat că s-au întâlnit întâmplător în magazin cu ceilalţi doi, tată şi fiu, una dintre persoanele vătămate fiind unchiul fostei concubine a unuia dintre agresori. Acesta l-ar fi amenințat pe unul dintre cei trei cu acte de violenţă. Bătaia a izbucnit după un schimb de replici în zona caselor de marcat, au mai transmis sursele din Politie.

Cercetările sunt continuate de către Secția 13 Poliție, sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de „amenințare” și patru infracțiuni de „lovire sau alte violențe”, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Pentru vizionarea imaginilor, apăsați „View“ sau „Vezi“ în fereastra de mai jos:

Actualitate