Cazul vloggerului Alexandru Bălan, zis Colo, reținut de polițiști pentru instigare la agresiune și tentativă de viol, a scos la suprafață mai multe videoclipuiri de pe Youtube în care subiectul violului este tratat ca fiind o normalitate sau, mai rău, luat în derâdere chiar de unele persoane publice.

În 2015, actorul Mihai Bendeac s-a filmat în timp ce citea de pe un site declarațiile fostei asistente tv, Ana Maria Mocanu, care a povestit că a fost la un pas de a fi violată de un coleg de liceu.

Declarațiile, în care Mocanu povestește trauma prin care a trecut, îl amuză copios pe Mihai Bendeac, care râde în hohote aproape după fiecare frază. (vezi video mai jos)

În 2020, clipul lui Bendeac a revenit în atenția publicului și este distribuit masiv pe Facebook.

„Asistenta tv a mărturisit că a fost siluită de un coleg în liceu, care trebuia să o ajute, în general, cu lecțiile.“, este prima propoziție din articolul pe care îl citea de pe Wowbiz., care a stârnit râsul lui Bendeac.

Momentul a fost urmat de un maraton de hohote de râs din partea actorului: “Băi ești nebun, d-aia a picat la Bac în prima sesiune, că a fost violată de către meditator”, a spus Bendeac pe filmare.

 

Redăm mai jos declarația completă a Anei Maria Mocanu.

„Îmi aduc aminte şi nu îmi face bine. Eram doar un copil, eram la liceu. Acolo aveam un grup de prieteni cu care mă ajutam la lecţii. Recunosc că eram mai naivă ca adolescentă şi am foarte mare încredere în oameni şi sunt des păcălită. Băiatul respectiv făcea parte din grupul nostru de prieteni. Credeam că aşa este el, mai afectuos, dar… Făceam liceul în zona Vitan, e o zonă mai întunecată. S-a oferit să mă conducă acasă pentru că era mai mare şi avea permis.

Eu știindu-l din liceu, aveam oarece încredere în el. Nu m-a dus acasă, a oprit maşina şi a început să fie foarte violent cu mine şi verbal şi fizic. A fost cel mai greu moment din viaţa mea. Nu aş vrea să treacă nimeni prin aşa ceva. M-a bruscat, eu am început să plâng. Am reuşit să scap. Mi-a fost mult timp teamă să mai merg la liceu. De aceea, în prima sesiune a Bacalaureatului am şi picat. Mi-a fost teamă să povestesc, nu am spus nimănui până acum aşa ceva.

Nici acum nu mi-am revenit, la zece ani de la eveniment. nu puteam să îmi sun familia şi să le spun, nu am vrut să îi supăr.

Eu pe ei îi iubesc cel mai mult din viaţa asta, ei erau plecaţi. Eu mă chinuiam singură, eram cu responsabilităţi şi nu doream să îi îngrijorez. Am crezut că trebuiie să fiu mai puternică, să mă duc la şedinţe de consiliere şi să îmi revin singură“.

Subiectul a fost mediatizat și în 2017, când mai multe persoane au creat o petiție prin care au propus ca Mihai Bendeac să fie dat afară de la postul de televiziune la care lucrează, pe motiv că promovează violul.

Reacția actorului a fost de a-și îndemna fanii să semneze petiția, spunând că a declarat în repetate rânduri că vrea să renunțe la proiectul „iUmor“. Cu toate acestea, Mihai Bendeac este și în prezent jurat în cadrul emisiunii difuzată pe Antena 1.

(Visited 1.890 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.