Actualitate

Vloggerul Colo, reţinut de poliţişti în urma clipului în care incita la violarea minorelor

Youtuber-ul român Alexandru Bălan, zis Colo, a fost reținut de polițiștii bucureşteni, după ce a fost audiat mai multe ore în dosarul deschis pe numele său pentru infracţiunea de instigare publică la fapte de viol şi agresiune fizică asupra minorilor.

Scris de 
 pe data 
10 iunie, 2020

Amintim că în cursul zilei de luni, 1 iunie 2020, Poliția Capitalei s-a autosesizat şi a deschis o anchetă pe numele lui Alexandru Balan (28 de ani),

Constanţa de Azi a fost prima publicaţie din România care a scris despre clipul lui Alexandru Bălan, trăgând un semnal de alarmă cu privire la conţinutul publicat de acesta în mediul online.

Verificările poliţiştilor au început după ce Bălan a afirmat că unele dintre minore merită să fie agresate. El a descris cu lux de amănunte cum ar viola şi bate fete spunând că, în zilele noastre, acestea se îmbracă mult prea provocator. VEZI VIDEO AICI

În cursul serii de marţi, 9 iunie, el a fost audiat la sediul Secţiei 9 de Poliţie din Capitală. După trei ore în care a dat declaraţii, Bălan va fi reaudiat în cursul zilei de azi, miercuri, 10 iunie, de procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 2, informează G4Media.ro

Youtuber-ul român, care are peste 850.000 de urmăritori pe canalul său, a publicat şi un video în care prezintă scuze şi spune că mesajul său a fost înțeles greșit de public.

El susține că afirmațiile sale, în care a descris cu lux de amănunte cum ar viola fetele minore care se îmbracă „prea sumar“, au fost de fapt „o glumă extrem de proastă”. Bălan a comparat declarațiile sale cu un show de stand-up comedy și spune că era avid după audiență.

Sursa foto: Stirile Pro TV

De asemenea, mai multe ONG-uri care militează pentru drepturile femeilor au depus plângeri și la Parchetul General, iar companiile cu care Bălan avea contracte pentru reclamă au anunţat că au încetat colaborările cu el. Dacă va fi găsit vinovat, Alexandru Bălan riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 luni la 3 ani.

 

Actualitate