Sorina, abandonată într-un centru pentru copii, a fost luată din 2012, de soții Mariana și Vasile Șărămăt, care voiau s-o înfieze. După șapte ani, familia s-a trezit că micuța, care îi consideră părinții ei, este dată spre adopție unei familii ce locuiește în America.

scroll mai jos pentru video

Astăzi, vineri 21 iunie, părinții adoptivi au venit la Baia de Aramă și în prezenţa unui procuror și unui echipaj de mascați au luat fetița cu forța din casea familiei care a crescut-o.

Imaginile redate de presa locală arată cum fetița se agață de Mariana, cărei îi spune mamă. Pe lângă poliție, la fața operațiune au participat și reprezentanți ai Protecției Copilului Mehedinți.

Aceasta este procedura. Acolo are loc o percheziţie domiciliară, sub coordonarea unui procuror de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Mascații sunt prezenți pentru că este foarte multă lume acolo, nu să intervină în forță” a declarat Karin Stoian de la IPJ Mehedinți pentru Ziarul de Meehdinți.

Angajații statului, care au efectuat procedura, sunt acuzați că au încălcat legea și au indus în eroare familia.

Mai mult, documente pe care aceștia ar fi trebuit să le aducă la cunoștinața familiei din România, care avea prioritate în adoptarea copilei, sunt contestate de soții Șărămăt, care acuză că au fost falsificate semnături.

Sursa video: Sabotorii Gorjului

Mama socială a copilei spune că „în cadrul vizitelor făcute în perioada de adapare, americanii au spus ca li se cuvine Sorina, pentru că au plătit 30.000 de dolari ca să ajungă la ea.

După ce Tribunalul Mehedinți a constatat că procedura fusese încălcată, iar familia din Baia de Aramă a fost defavorizată, un complet din Craiova a dat câștig de cauză soților stabiliți în SUA, cu toate că procesul de adopție a fost grav viciat.

Folosindu-se de hotărârea ce le era favorabilă, soții din New York au vrut să o ia pe fetiță direct de la școală, copila cerând educatoarei să o ascundă.

Sute de persoane au ieșit în stradă la Baia de Aramă pentru a susține cauza familiei Șărmăt.

O femeie de la miting a declarat pentru o televiziune locală că fetița ei, colegă de școală cu Sorina, a venit într-o zi acasă și a întrebat: „Mami, se poate să mă fure și pe mine?”

La protest au participat persoane care au trecut prin situații asemănătoare și acuză sistemul de protecția copilului (DGASPC) de abuzuri grave și întârzieri nepermise ale procedurilor de adopție.

 

(Visited 5.019 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.