În condițiile în care România atinge noi recorduri de infectări și decese cauzate de virsul SARS-COV-2, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie continuă să ignore și chiar să sfideze orice regulă de protecție și distanțare socială, punând în pericol sănătatea celor care vin să asiste la slujbele organizate de instituția pe care o conduce.

Totul s-a întâmplat în cadrul unei slujbe oficiată de Teodosie la la Biserica Sfântul Haralambie din Constanța, în cursul zilei de vineri, 9 octombrie.

scroll mai jos pentru video

În imagini se poate vedea cum mai mulți credincioși, fără mască de protecție sau purtată în bărbie, se înghesuie să se închine și să sărute Evanghelia, gestul fiind încurajat chiar de Arhiepiscopul Tomisului.

Vineri, când Teodosie îi îndemna pe oameni să pupe Evanghelia, la Constanța erau raportate 69 de cazuri noi de infectări, totalul de la debutul pandemiei ajungând la 3539 de persoane testate pozitiv cu COVID-19. De asemenea, Constanța se afla pe lista noilor decese înregistrate la persoane infectate.

Imaginile au fost publicate chiar pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei.

În alte imagini transmise în direct din cadrul unei alte slujbe, ce a fost oficiată de Teodosie duminică, 11 octombrie, se poate vedea cum mai mulți dintre credincioși nu poartă masca de protecție. scroll mai jos pentru video

Oamenii nu respectă distanțarea socială de 2 metri în orice direcție în afara bisericii și de 1,5 metri în orice direcție – în interiorul lăcașului de cult.

Ierarhul de la Constanţa nu este la prima sfidare a regulilor impuse de pademia cauzată de coronavirus. El a stârnit valuri de indignare după ce, chiar în a doua zi după instaurarea stării de alertă, a împărtăşit mai mulţi copii pe treptele din faţa catedralei Sf. Petru şi Pavel din Constanţa, folosind acelaşi potir şi aceeaşi linguriţă. VEZI VIDEO AICI

De asemenea, în luna mai, profitând de perioada de relaxare aplicată în cadrul stării de alertă, arhiepiscopul Tomisului a dat directive ca slujba de Înviere să fie reorganizată, invitând credincioșii să participe la toate bisericile și mănăstirile din județul Constanța, la ceea ce avea să fie denumit Paştele 2.0.

În ciuda încălcărilor repetate ale legii și regulilor impuse în perioada pandemiei, până în prezent, autoritățile nu au luat nicio măsură de sancționare împotriva conducerii Arhiepiscopiei Tomisului.

(Visited 683 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.