Atenție! Imaginile de mai jos pot avea un puternic impact emoțional!

Totul se întâmpla la Spitalul Orășenesc din Corabia, județul Olt. Întrebat de către cea care filmează de cât timp este pe holul unității sanitare, bătrânul răspunde că așteaptă de trei ore și că a căzut. El mai spune că a suferit un accident vascular.

Un cadru medical care apare îi cere bătrânului să se aşeze pe scaun, fără a-l ajuta, iar acesta răspunde: ”Nu pot să mă urc, am încercat şi nu mai pot”.

Bărbatul care pare să aibă dureri stă în genunchi. Înregistrarea prezintă mai multe asistente și infirmiere, care trec pe lângă el fără să îl ajute. În schimb, îi recomandă să stea pe scaun.

Dialog cu bătrânul căzut:
Stați de mult aici?
Bătrân: Stau de trei ore.
De trei ore? Uitaţi-vă la mine un pic. Vreţi să vă ajut să vă ridicaţi pe scaun?
Bătrân: Da.
Dar sunteți răcit?
Bătrân: Nu, am căzut. Am avut accident vascular și am căzut.

Ca urmare a apariției în presă a imaginilor, Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a decis, duminică seara, trimiterea unei echipe de control a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt la Spitalul Orășenesc din Corabia.

În urma verificărilor, DSP Olt a anunțat luni dimineață că au fost date primele amenzi. Medicul de gardă și asistenta medicală au fost sancționați – medicul cu 6.000 de lei, asistenta cu 3.000 de lei.

(Visited 1.108 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.