În replică, asistenta le spune pe ton ridicat că a făcut tot ce putea și le amenință că, dacă nu se potolesc, cheamă paza spitalului. Imaginile au fost înregistrate de mama pacientei și au ajuns la jurnaliștii locali.

Incidentul ar fi avut loc joi, 18 iulie, cu puțin timp înainte ca spitalul să fie vizitat de premierul Viorica Dăncilă şi Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Mama fetei, către asistentă: Haideți, vă rog frumos că intră în panică, urlă, făceți ceva, vă rog frumos!

Asistenta nu se lasă înduplecată nici de rugăminţile tinerei aflate pe patul de spital, nici de mama ei, care o roagă să îi facă ceva pentru a-i calma durerile, ci, dimpotrivă, o ameninţă pe femeia care filmează că o dă afară din spital.

Asistentă: „O să vă rog să părăsiţi spitalul, până nu chem gardienii. Agitaţi bolnavii. V-am zis să tăceţi”. Apoi, asistenta merge spre patul de spital, unde pacienta plânge de durere: ”Dacă nu te potoleşti, o să chem medicul, să te ducă în terapie. Alte calmante nu mai am ce să-ţi fac, copilule, înţelegi? Vrei să te omor eu?”.

Asistenta respectivă nu are ce căuta în relaţia cu pacientul, trebuie trimisă la reeducare profesională. Ordinul Asistenţilor Medicali trebuie să se autosesizeze în acest caz. Legislaţia nu permite să fie dată afară, dar o sancţiune trebuie aplicată. Din imagini se vede că nu cunoaşte protocolul, nu spune nimic că trebuie să meargă la medicul de gardă. Asistenta medicală nu are voie să prescrie sau sa trateze decât sub indicaţia medicului”, a declarat pentru Digi24 Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor.

 

(Visited 1.146 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.