Social

VIDEO/ Plajă terapeutică pentru nesimțiți și cocalari? „Suntem aici deoarece medicul nostru ne-a prescris terapie cu bere”

Întrucât plaja terapeutică amplasată în stațiunea Mamaia nu are un regim strict de acces, mulți dintre cei care ajung acolo o folosesc așa cum consideră, chiar dacă prin acțiunile lor riscă să disturbe activitățile celor pentru care a fost creat spațiul respectiv.

Scris de 
 pe data 
19 iulie, 2018

Deși plaja este semnalizată și împrejmuită, acest lucru nu i-a oprit pe câțiva oameni, care nu au nicio problemă de sănătate, să se așeze pe nisipul cald sau pe anumite amplasamente ale plajei, destinate persoanelor cu dizabilități.

În vreme ce unii se bucură de soare bronzându-se pe un ponton realizat de inițiatorii proiectului, alții beau bere și ascultă manele deranjând activitățile zilnice care au loc pe plajă.

„Să râzi sau să plângi? Suntem fără scăpare!

Deși am prezentat și afișat în mod clar că această plajă frumoasă este realizată pentru persoanele cu nevoi speciale și pentru toți copiii, există adulți ce trec peste orice limită de bun simț.

Cum să ocupi un ponton destinat strict copiilor doar ca să faci plajă.

Cât de lacom și egoist poți să gândești să blochezi distracția copiilor la mare doar ca să faci plajă pe pontonul plutitor?

Din ce în ce mai greu!”, a postat ieri, 18 iulie 2018, pe pagina personală de Facebook, Adrian Geamănu, președintele Centrului Psihologic Marea Neagră.

Tot el a semnalat, în urmă cu aproximativ o săptămână, lipsa acută de bun simț a unor tineri care au folosit plaja terapeutică pentru a bea bere și pentru a asculta manele, în vreme ce, mai mulți părinți ai căror copii participau la terapie, percum și cei mici, au fost nevoiți să ia parte la distracția lor.

DISTRIBUIE! Ce ai face în locul meu ? #PlajaTerapeutica

Mai există bun simț și suflet în România? Îi recunoaște cineva pe acești tineri? Te rog ai răbdare până la sfârșitul filmului.

Deși am afișat pe plajă Regulamentul de funcționare unde scrie în mod clar că: fumatul și consumul de băuturi alcoolice este interzis, un grup de tineri nu au ținut cont de acest aspect și au consumat alcool, chiar dacă în jurul lor, după cum se poate vedea și pe film, plaja este plină de copii.

La solicitarea mea de a părăsi zona de plajă mi-au răspuns sarcastic: „Suntem aici deoarece medicul nostru de la Călărași ne-a prescris terapie cu bere.”

Poți ocupa locuri de parcare destinate persoanelor cu nevoi speciale, poți să te enervezi atunci când trebuie să aștepți un scaun rulant, poți să ridici din umeri la nevoia unei persoane aflate în dificultate, dar să consumi bere dintr-un plastic de 2 litri într-o zonă destinată copiilor cu dizabilități, cred că este totuși prea mult.

Înțeleg să arunci tot felul de mizerii pe plajă, să îngropi coceni de porumb în nisip, dar să nu poți înțelege un comportament de a consuma băuturi alcoolice pe o plajă destinată copiilor cu nevoi speciale. Chiar nu avem limite?

Știu că în spațiul public consumul de băuturi alcoolice este interzis. Nu sunt pasibili de amendă?

Poate cineva se sesizează și le acordă măcar un avertisment!”, a povestit Adrian Geamănu în descrierea videoclipului:

 

Plaja terapeutică, amplasată în stațiunea Mamaia, este singura de tipul ei din Europa și este destinată persoanelor cu nevoi speciale, fiind gândită astfel încât să le ofere experiențe noi pentru a le ajuta să se dezvolte.

Plaja beneficiază de 2.000 de metri pătrați și cuprinde mai multe zone, fiecare dintre ele stimulând o categorie de simțuri în scop terapeutic.

 

Actualitate