Actualitate

VIDEO. Preot, vedetă pe internet, filmat în timp ce lovește o femeie în curtea unei mănăstiri

Un preot de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, foarte activ pe rețelele sociale, a fost filmat în timp ce lovește cu putere o enoriașă. În urma loviturii, femeia și-a pierdut echilibrul și a căzut la pământ sub privirile îngrozite ale martorilor.

Scris de 
 pe data 
10 noiembrie, 2022

Polițiștii au deschis o anchetă după ce au fost sesizați că un bărbat a agresat fizic o femeie în curtea unei mănăstiri. Potrivit Libertatea, ar fi vorba de părintele Calistrat Chifan, preot urmărit pe rețelele sociale de aproape 800.000 de persoane.

Ziarul Libertatea a intrat în posesia imaginilor în care se vede cum preotul Calistrat Chifan lovește o femeie în curtea lăcașului de cult, de față cu mai mulți enoriași.

VIDEO MAI JOS. ATENȚIE, IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL!

Incidentul ar fi avut loc la finalul unei slujbe. La un moment dat, într-o cearta generalizată, se observă cum un preot se apropie de o femeie și o lovește, iar aceasta cade la pământ. Purtătorul de cuvant al IPJ Iasi, Anca Vîjiac, precizeaza la Europa FM că o femeie a depus deja plângere la Poliție:

„Ieri, în jurul orei 18.00, polițiștii au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că atât ea cât și sora sa au fost agresate de către un bărbat în timp ce se aflau în curtea unui lăcaș de cult de pe raza județului Iași. Polițiștii efectuează verificări în vederea stabilirii cu exactitate a întregii situații de fapt urmând a fi dispuse măsuri în consecință.”

La câteva luni după debutul pandemiei de COVID-19, părintele Calistrat Chifan îi sfatuia pe enoriasi să facă gargară cu apă și sare, să folosească apoi agheasmă, țuică și albastru de metilen pentru a nu se infecta cu virusul SARS-CoV-2.

Tot el le-a cerut credincioșilor să participe la slujba de Înviere din 2020, în ciuda interdicțiilor. Biserica Ortodoxă s-a delimitat atunci de discursul preotului.

La începutul anilor 2000, același preot a fost cercetat de Mitropolia Iașului pentru neascultare, deoarece a călugărit mai mulți tineri fără a raporta acest lucru superiorilor. O perioadă, i s-a interzis să mai țină slujbe, pentru ca apoi să fie mutat la Mănăstirea Vlădiceni de lângă Iași, acolo unde slujeste și în prezent.

Actualitate