Actualitate Politică

VIDEO. Stelian Ion îi cere lui Chițac să se retragă! „Este un samsar imobiliar, un șmenar. Miroase a spălare de bani! Cer Parchetului să se sesizeze”

Dezvăluirile incredibile despre viața dublă a lui Vergil Chițac par a fi bomba acestei campanii electorale. Amiralul a mințit despre viața sa, despre activitatea sa. Deși poza în familist convins, Chițac a stat divorțat de soție în perioada 1996-2017, pentru a ascunde de lege nu mai puțin de 14 tranzacții imobiliare pe care acesta le-a derulat, cu un profit de 500.000 euro.

Scris de 
 pe data 
20 septembrie, 2020

Stelian Ion (USR-PLUS) i-a cerut astăzi lui Vergil Chițac, în cadrul unei conferințe de presă, să-și retragă candidatura pe motiv că a mințit și a dus o viață dublă: ziua amiral, noaptea samsar imobiliar.

Îi solicit public să se retragă din această candidatură. Este o rușine ceea ce se întâmplă cu acest candidat în urma dezvăluirilor făcute de presa locală și centrală care arătat că acest om adus o viață dublă: ziua amiral, noaptea samsar de imobile.

Trebuie să dea explicații pentru că sunt chestiuni, nu familiale, nu private, sunt chestiuni legate de viața unui candidat, de mijloacele sale de trai, de cum și-a câștigat existența, a făcut profit de 500 de mii de euro având un salariu de profesor. Acestea sunt de interes public.

Faptul că mințiți jurnaliștii și constănțenii ani și ani la rândul faptul că porți verigheta în fals pe deget și te dai mare familist, asta e o chestiune de interes public pentru că arată ce caracter ai, arată cât de mincinos ești și arată pe mâinile cui poate încăpea acest oraș”, a declarat Stelian Ion.

Candidatul USR-PLUS îl acuză pe Chițac că a pătat haina și onoarea militară și l-a numit „șmenar imobiliar”.

Acest domn sau individ, mai degrabă, a pătat uniforma de militar și este o rușine pentru Armată. Potrivit Legii 80 din 1995 privind statutul cadrelor militare, nu avea dreptul să desfășoare activități care nu erau în concordanță cu demnitatea și prestigiul uniformei de militar.

Vin și vă întreb, vi se pare în regulă ca un militar ulterior amiral să desfășoare activități de samsar imobiliar? 14 tranzacții! Mai face omul o casă, mai vinde o proprietate, două, trei, dar 14 în mod constant, an după an în vreme ce își ascunde starea civilă ca să-i permită să facă tranzacțiile, asta este activitate de șmenar imobiliar! De ce șmenar? Este un cuvânt al locului și arată mai degrabă faptul că nu e rechin imobiliar așa cum se alintă în acele filmulețe penibile , ci este doar un șmenar imobiliar”, a mai adăugat useristul.

De asemenea, de profesie avocat, Stelian Ion spune că activitatea imobiliară a lui Vergil Chițac, precum și maniera prin care s-a ascuns în spatele unui divorț fictiv, arată de la o poștă a spălare de bani. Mai mult, acesta cere Parchetului General și ANI să se autosesizeze.

Acolo miroase de la o poștă a spălare de bani, vă spun că așa se vede din avion. Dar eu nu sunt organ al statului. Parchetul General ar trebui să se auto-sesizeze pentru că sunt acuzații grave în spațiul public și nu pot rămâne așa lucrurile. Agenția Națională de Integritate trebuie să se autosesizeze și să verifice cum s-au semnat acele declarații, dacă există justificare pentru acele sume de bani pentru că genial eu nu-l văd pe domnul amiral care să vină și să scoată profit de 500 de mii de euro așa pocnind din degete. Fiindcă aici nu-i vorba de genialitate, ci este vorba de niște activități dubioas.

Observ însă că domnul cu pricina stă și mângâie motanul, dar în loc să mângâie motanul Caramel mai bine vine cu documente și să dea explicații în fața oamenilor, că nu suntem bătaia lui de joc, cum nu suntem nici bătaia de joc a lui Comănescu, nici bătaia de joc a șmecherilor ăstora care ne cred proști pe toți.

Să vă fie rușine domnule profesor pentru că ați pătat și haina de profesor. Le spun liberalilor și electoratului liberal să se uite foarte atent cu cine votează pentru că liberalii sunt un electorat educat și știu să discearnă și să nu se lasei păcăliți de de astfel de indivizi care își bat joc de noi toți”, a mai declarat Stelian Ion.

Ca reacție la aceste acuzații foarte grave, Vergil Chițac a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleț în timp ce îl mângâie pe motanul Caramel care, spune amiralul, „ar vota pe 27 septembrie, dar nu poate“ şi chiar dacă ar fi putut, comenta cineva la postare, ar fi făcut-o la Eforie pentru că acolo locuiește Chițac!

 

Actualitate