Actualitate Social

VIDEO. Teodosie, surprins în timp ce bagă în buzunar ceea ce par a fi banii pentru un pomelnic

Scris de 
 pe data 
10 mai, 2023

Pe rețelele de socializare a fost publicată o filmare ce îl surprinde pe arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, în timp ce primește un pomelnic din care pare să scoată o sumă de bani pe care, mai apoi, o bagă în buzunar.

scroll mai jos pentru video

Pe imagini se poate vedea că în spatele lui Teodosie se află două enoriașe. După o scurtă discuție între cele două, ierarhul de la Constanța se întoarce către una dintre ele și ia câteva hârtii pe care femeia le ținea în mână.

Femeia pleacă, iar Teodosie caută atent printre hârtiile primite apoi scoate ceea ce pare a fi una sau mai multe banconte îndoite de la jumătate pe care le introduce în buzunarul drept. Poate fi observat și faptul că arhiepiscopul ține în mâna stângă mai multe hârii (pomelnice) pe care le primise recent și care nu au fost introduse în buzunar.

Amintim că în 2021, Arhiepiscopia Tomisului a luat decizia de a primi pomelnice și prin intermediul platformei PayPal, folosită pentru donații online, fapt ce a stârnit un val de reacții de indignare și dezbateri în spațiul public. Reprezentanții Arhiepiscopiei au mai spus donatorilor că își pot nota în secțiunea ”Add Note” câteva nume ale persoanelor care urmează să fie pomenite în timpul slujbelor.

Actualitate