Într-un colţ încărcat cu icoane al camerei sale, îmbrăcat în straie călugăreşti şi ţinând o cruce în mână, călugărul mănăstirii Petru Vodă îşi îndeamnă urmăritorii de pe canalul său de Youtube să nu creadă în pericolul pe care îl reprezintă pandemia COVID-19.

scroll mai jos pentru video

Pe un ton ridicat şi exprimându-se agramat, monahul susţine că în spatele pandemiei este o întreagă conspiraţie prin care se urmăreşte instaurarea unei Noi Ordini Mondiale, acuză autorităţile de manipulare şi militează împotriva vaccinării.

Prin această coronavirus se urmăreşte scopuri murdare (…) Prin această coronavirus, vrea să ne distrugă ca ţară, ca societate, ca neam.

Prin această coronavirus, vrea să ne oblige vaccinarea obligatorie, să ne omoare cât mai repede. (…) De asta se urmăreşte Noua Ordine Mondială, Guvernul Mondial.

Chiar nu mai gândiţi? A început să vă fie frică de coronavirus mai ceva ca de dracu’. Nici de Dumnezeu nu vă este frică cum vă este de coronavirus.

Nici purtarea măştilor de protecţie împotriva răspândirii virusului nu este văzută cu ochi buni de călugăr.

Câinele ca să nu mai latre, să nu mai muşte i se pune botniţă la gură. Aşa şi nouă ni se pune botniţă la gură prin aceste măşti, ca să nu mai lătrăm, să nu mai zicem nimic, să nu mai guiţăm.“

Pe canalul său, monahul a strâns peste 800 de abonaţi. La videoclipuri, individul are zeci de adepţi care comentează şi îl susţin, iar unii dintre ei chiar îl numesc „părinte”.

Călugării de la mănastirea Petru Vodă au devenit cunoscuţi pentru o serie de comportamente şi declaraţii ce au scandalizat opinia publică, cum ar fi susţinerea adepţilor Mişcării Legionare sau după ce s-au declarat împotriva vizitei Papei Francisc în Româna, numind-o „vizita celui mai puternic preşedinte de sectă”.

Lăcaşul de cult, ce poartă hramul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, aparţine administrativ de Arhiepiscopia Iaşilor. Mănăstirea a devenit în ultimii ani un centru de interes pentru pelerinii din toată ţara graţie părintelui Arhimandrit Iustin Pârvu (1919-2013), supranumit „Duhovnicul Moldovei”, ctitorul mănăstirii ridicate în anul 1991.

 

(Visited 973 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.