Sub atenta supraveghere a preotului Ioan Tonca, în imagini se poate vedea cum un tânăr este pus să se întindă într-un coșciug, în timp ce este înconjurat de mai mulți membri ai comunității sale.

Preotul cere bani, fără de care nu poate începe ritualul, iar unul dintre cei aflați în biserică îl plătește. După câteva vociferări din partea celor prezenți, Ioan Tonca deschide Evanghelia la căpătâiul celui din sicriu și începe să-și facă meseria.

Totul pare să aibă legătură cu o situație de infidelitate din comunitatea romilor, iar cel supus ritualului este pus să jure că nu a întreținut relații sexuale cu o fată.

Scroll mai jos pentru video

Tot ritualul s-a desfășurat în cursul zilei de duminică, 1 martie, în biserica „Sfânta Treime“ din Huedin, informează infohuedin.ro. Potrivit sursei citate, preotul Ioan Tonca nu este la prima abatere. În 2018, el a fost filmat în timp ce era scos dintr-o cârciumă, fiind într-o avansată stare de ebrietate. Pentru abaterea sa, preotul s-a ales doar cu o suspendare de 3 luni de la oficierea slujbelor.

Filmarea din curzul zilei de duminică a ajuns protopopul din Huedin, care a transmis informațiile căre Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului. În urma unei analize, conducerea Mitropoliei a luat decizia ca preotului Ioan Tonca să-i fie retras definitiv dreptul de a mai sluji.

 

Sursa: infohudein.ro

 

(Visited 4.918 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.