Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! Priviți pe fereastra orașului și țintuiți cu privirea fiecare colțișor, fiecare străduță și alee, fiecare fir de iarbă și umbră de copac. Nu te grăbi! Adulmecă încet mirosul, inspiră orice adiere care îți străbate zi de zi drumul! Nu îți lăsa simțurile acasă și vino la vot, pentru că orașul are nevoie de tine, pentru că fereastra pe care privești stă crăpată și prăfuită, cu pânze de păianjeni în care stau captive toate speranțele de mai bine ale Constanței, reluând ca un monitor stricat aceleași imagini deprimante ale orașului.

Duminică vrem să votăm, dar nu pentru a păstra același film prost și a schimba doar actorii. Duminică votăm pentru că cetățenii acestui oraș au nevoie și dreptul ca povestea orașului lor să fie una de succes, să fie una care să îi inspire și să îi țină acasă în Constanța! Pe ei și pe copiii lor!

Iar povestea pe care ne-o dorim nu are cum să înceapă cu aceleași clișee iliesciene și vadimiste, cu răul cel mai mic și dracul cel mai negru. Povestea începe, de data aceasta cu fiecare din noi…

Constanța cere o schimbare capitală pentru a se putea rupe, după 20 de ani, de lanțul care o ține subjugată și umilă. Nu sunt vorbe și lozinci! Este realitatea ce a rostogolit orașul pe panta mizerabilă a degradării și abandonului, a distrugerii și jefuirii. Cineva spunea în glumă că doar un bombardament intens ar mai putea salva orașul de le masacrul urbanistic și arhitectural la care a fost supus zeci de ani la rândul. Poate nu avem nevoie de bombe, însă avem, cu siguranță, nevoie de măsuri radicale!

Constanța a fost tot timpul anexa imobiliară și pușculița șmecherilor care au condus, direct sau indirect, orașul. De aceea, votul de duminică ar trebui să fie cu adevărat despre schimbare, despre înnoire! Lucruri pe care ni le putem imagina în multe feluri, dar nu concepute din teamă și lipsa de opțiuni.

Pe 27 septembrie, eu NU îmi doresc să schimb numele tătucului care controlează orașul! Nu vreau să schimb titularul unui fotoliu, pentru ca în spatele lui să se extindă aceeași caracatiță de interese, șmenuri și înțelegeri care vor ține îngenuncheat orașul, așa cum au făcut Mazăre și Constantinescu.

Cel mai mare pericol care pândește Constanța în acest scrutin este să băgăm din nou orașul slugă la stăpân, să îl punem la picioarele altui jupân care să taie și spânzure. La fel de mare cum este și pericolul de a rămâne țintuiți în loc, pe același eșafod al deznădejdii și falimentului. Duminică nu este vorba despre un alt tătuc căruia îi predăm Constanța, ci despre fiecare constănțean în parte, despre copiii noștri și viitorul lor.

Votul de duminică trebuie să vină din suflet și din convingere, fără teama că am putea să nu votăm corect. Nu există vot corect și vot incorect, atâta timp cât decizia pe care o iei este cea care te reprezintă și te poate aduce mai aproape de orașul pe care ți-l dorești.  

Este evident că ne dorim o schimbare pentru Constanța. Ne-am săturat să fim codașii României, orașul care se scufundă în propria-i neputință.

Această schimbare este însă rezultatul unui act de voință al cetățenilor care trebuie să iasă la vot!

O simplă ștampilă a celor mulți poate fi începutul!

(Visited 549 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.