Voucherele de vacanță – pe care eu le consider un plan Marshall al turismului românesc – am cerut și ministrulului Bogdan Trif (ministrul Turismului, n.r.) a promis că va consfinţi printr-o ordonanţă de urgenţă prelungirea aplicării lor dincolo de 2020, chiar pentru 5 sau 10 ani.

Am mai stabilit că cele 4 luni de extrasezon care vor beneficia de vouchere cu valoare mai mare, respectiv 2080 lei, vor fi aprilie, mai, octombrie şi noiembrie. Şi că acordarea lor se va face pe card, renunțându-se la variantele pe hârtie“, a scris, luni, Voican pe pagina sa de Facebook, după ce a participat la şedinţa Colegiului de Conducere al Consiliului Consultativ al Turismului.

La începutul acestei luni, Bogdan Trif a anunța că românii care vor dori să meargă cu voucherele de vacanţă în lunile octombrie, noiembrie, martie şi aprilie ar putea primi de anul viitor 2.080 de lei. El a explicat, într-o emisiune televizată, că pe acest nou sistem românii vor putea să opteze.

Cei care vor să meargă pe toată perioada anului cu voucherele de vacanţă vor avea la dispoziţie 1.450 de lei, iar cei care vor dori să meargă „în celelalte luni mai sensibile datorită condiţiilor meteo”, respectiv în lunile de toamnă sau primăvară, când este mai complicat inclusiv pentru cei din industrie, atunci suma pentru aceste patru luni o să fie de 2.080 lei.

Potrivit unei platforme de rezervări hoteliere, un număr de 192.000 de nopţi plătite cu vouchere de vacanţă s-au înregistrat în sezonul de vară 2019, cu 269% mai mult decât anul trecut, în topul destinaţiilor fiind litoralul, Valea Prahovei, staţiunile balneare şi principalele oraşe din ţară.

În carul întâlnirii de la Ministerul Turismului s-a votat și pentru adoptarea unei scheme de ajutor de minimis pentru agențiile de turism care aduc turiști străini minim 5 nopți în România, respectiv 50 euro/turist. Alt subiect de discuție a vizat lista târgurilor la care România va avea stand în 2020 și o schemă de ajutor de minimis pentru participanții la târgurile internaționale, potrivit Agerpres.

 

(Visited 157 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.