Noile tarife stabilite de ANRE sunt maximale şi pornesc de la 450 de lei pentru un debit de 10 mc/oră, ajungând la 4.500 de lei pentru un debit de 500 mc/oră. Anterior, branşarea şi avizarea branşării se tarifa cu 1.500 până la 5.000 de lei, în funcţie de complexitatea lucrărilor.

Noile tarife au fost aprobate prin Ordinul ANRE nr. 165/2018. Grila de tarife poate fi consultată pe site-ul www.anre.ro.

În procesul de stabilire şi actualizare a noilor tarife, ANRE a avut, în principal, în vedere costurile reale ale procesului de racordare, urmărind, totodată, şi suportabilitatea acestor costuri de către viitorii utilizatori ai sistemelor de distribuţie a gazelor naturale, tarifele aprobate având un caracter maximal.

Potrivit ANRE, la stabilirea tarifelor de racordare au fost luate în considerare costurile activităţilor cuprinse în contractul de racordare, respectiv:

– obţinerea certificatului de urbanism

– obţinerea avizelor şi autorizaţiilor emise de organismele abilitate

– obţinerea autorizaţiei de construire a instalaţiei de racordare

– proiectarea instalaţiei de racordare

– verificarea documentaţiei tehnice/proiectului tehnic a/al instalaţiei de racordare de către un verificator de proiecte atestat de ANRE

– execuţia instalaţiei de racordare

– urmărirea lucrărilor privind execuţia, recepţia tehnică şi punerea în funcţiune a instalaţiei de racordare.

(Visited 1.410 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.