Centrul european de prognoză pe termen mediu din Anglia estimează că luna viitoare va fi mai cald decât în mod normal. Temperaturile vor scădea, ca şi în ultimii ani, de-abia spre începutul lunii octombrie.

Conform prognozei publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), marţi, miercuri şi joi, disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice şi sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 şi 34 de grade în toate zonele de câmpie şi podiş, iar îndeosebi în Oltenia şi Muntenia se vor atinge valori de 35 – 36 de grade.

Pe de altă parte, după-amiaza şi seara se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică (averse torenţiale, vijelii, descărcări electrice, grindină) pe arii restrânse, temporar accentuată în zonele deluroase şi montane, şi pe spaţii mai restrânse în restul teritoriului.

În ceea ce privește vremea in luna septembrie, potrivit centrului de prognoze de la Reading, din Anglia, temperaturile din țara noastră vor fi mai ridicate decât în mod normal. Ploi vor fi puţine. La munte va mai fi câte o aversă, spun meteorologii.

Până la jumătatea lui septembrie ar putea fi mai cald decât media din perioada 1993-2016, chiar dacă temperaturile vor mai scădea. Este probabil ca şi după 15 septembrie să avem o vreme călduroasă, cu temperaturi de 30-31 de grade.

 

(Visited 488 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.