Editorial

Vreți o alee cu stele? Faceți o plimbare prin Centru și o să vedeți zeci de străzi și alei tapate cu rahat și mizerie. Asta e celebritatea voastră

Primarul Vergil Chițac și viceprimarul Ionuț Rusu susțin că orașul Constanța are nevoie de o alee a celebrităților cu licența americană „Hollywood Walk of Fame”. Investiția, de peste 4 milioane de dolari, nu li se pare deloc mare, mai ales că suma se plătește pe 20 de ani.

Scris de 
 pe data 
1 septembrie, 2021

Mai mult decât atât, în prezentarea proiectului, cei doi se erijează în vocea constănțenilor și susțin că dacă au fost aleși de cetățeni prin vot, înseamnă că voința lor este, de fapt, cea a poporului.

Însă, întrebarea pentru constănțeni, pe care, apropo dle Rusu, nu i-a întrebat nimeni despre acest proiect, este: „Are nevoie Constanța, cu prioritate, de o alee a celebrităților care să coste cel puțin 4-5 milioane de dolari?” Nu mai are Primăria ce să facă cu banii? S-a terminat lista de investiții a municipalității?

Câte bazine de înot, săli de sport, câte școli și grădinițe ați construit în Constanța în ultimii ani? Câte poduri, pasaje subterane, parcări și piste de biciclete ați amenajat domnilor Rusu și Chițac? Cum? Nu aveți bani pentru astea?

Prioritățile orașului sunt cu totul altele, iar problemele sunt mult mai mari. Voi nu ați fost în stare să mutarați orașul, să tăiați iarba și să strângeți câinii…

Vreți o alee cu stele? Faceți o plimbare prin centrul orașului și o să vedeți nu una, ci zeci de străzi și alei tapate cu rahat de câine și om, vomă și mâncare stricată aruncată în mijlocul trotuarului. Dar pantofii voștri fini, obișnuiți doar cu covorașele pufoase din Porsche și Mercedesuri, nu pot atinge caldarâmul mizerabil al orașului. Nu puteți respira realitatea unui oraș care pute, dar vreți stele, vreți Hollywood când cetatea vă este ruptă în fund și zoită de voi și toate cetele voastre de politicieni incapabili și mincinoși, de așa-ziși investitori pe care îi aduceți căpușe pe banii și patrimoniul orașului.

Aveți aceleași discursuri grețoase, slinoase, care se preling pe timpanul orașului lăsându-l surd și indiferent.

Vă erijați domnilor Chițac și Rusu în vocea poporului, în conștiința constănțenilor, vă trageți puterea și tupeul din bruma de voturi care v-a adus în fruntea orașului. Și totuși, de ați știi voi ce vorbește lumea… Cât de iubiți ați ajuns în doar câteva luni…

Vocea constănțeanului de rând, domnule Rusu, nu poate răzbate prin aroganța și insolența cu care vă raportați la cetățeni, la problemele lor. Sunteți personajele unui film care rulează involuntar în fața noastră, fără să avem posibilitatea de a vă pune instantaneu pe mute sau să vă stingem rolul jucat atât de prost și pe bani atât de mulți.

Dar va veni și vremea aia…

Actualitate