Astfel, 111 de restaurante, cinci pizzerii, 31 de unităţi tip fast – food, È™apte braserii, 13 unităţi de tip bufet, 27 de baruri, un snack bar, o unitate tip bistro, 36 de magazine alimentare, o cofetărie/patiserie, 18 laboratoare de cofetărie/patiserie, o rulotă, o pensiune, două supermarket-uri, È™ase tonete de îngheÈ›ată È™i un depozit alimentar, au fost supuse controlului, inspectorii constatând mai multe deficienÈ›e în ceea ce priveÈ™te:
- manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;
- comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;
- ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;
- depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
- neanunţarea de către persoanele fizice juridice a începerii activităţii supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.
În urma constatărilor, au fost sancționate cu amenzi în valoare de 45.200 de lei șase restaurante, patru unități tip fast – food, două unități tip bufet, două magazine alimentare, patru baruri, trei braserii și două laboratoare de cofetărie/patiserie.
De asemenea, inspectorii au dispus confiscarea și distrugerea a 15,1 kg de produse alimentare improprii consumului uman.
Pentru a face sesizări sau pentru a obÈ›ine informaÈ›ii privind diferite aspecte din domeniul siguranÅ£ei alimentelor, ANSVSA vă pune la dispoziÈ›ie numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, care funcÈ›ionează concomitent cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reÅ£ea de telefonie.
Totodată, DSVSA Constanța pune la dispoziție turiștilor un modul dedicat Comandamentului Sezon Estival 2018, disponibil AICI, unde aceștia pot găsi recomandări şi informaţii utile.