Actualitate Constanța

Ziua Marinei din acest an va fi transmisă online. Restricții de circulație pe bulevardul Regina Elisabeta

Manifestările organizate de Ziua Marinei, pe 15 august, vor fi transmise online, ca măsură de precauție din cauza pandemiei COVID-19. Pentru desfășurarea repetițiilor, vor fi impuse restricții de circulație pe unul dintre bulevardele orașului.

Scris de 
 pe data 
13 august, 2020

Ediția din acest an a Zilei Marinei Române marchează împlinirea a 160 de ani de la înființarea Forțelor Navale Române. Manifestările sunt adaptate noilor condiții impuse de contextul pandemiei provocate de noul coronavirus SARS CoV-2.

Sâmbătă, 15 august, între orele 11.30- 13.30, va avea loc defilarea navelor militare pe mare, de la Constanța la Midia.

Defilarea de sâmbătă va fi precedată, în data de 13 august 2020, în intervalul orar 08:00 – 10:00, de un exercițiu pregătitor.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, s-au impus o serie de măsuri de restricționare a circulației. Astfel, începând cu data de 13 august 2020 (data desfășurării repetițiilor), orele 14:00, până în data de 14 august 2020, aproximativ orele 12:00, se va restricționa circulația autovehiculelor pe banda 1 de deplasare, pe bulevardul Regina Elisabeta, de la intersecția cu strada Arhiepiscopiei și până la zona „Farul Genovez”.

Pe pagina oficială de Facebook a Forțelor Navale au fost lansate, pe 5 august, concursurile tematice ‘Marea în culori’ (concurs de fotografie digitală) şi ‘Ce fac Forţele Navale Române pentru tine?’, precum și proiectele virtuale ‘Lecţia de istorie’, ‘Oameni în uniformă de marină’ și ‘Portret de marinar, schimb de generații’, ce oferă publicului posibilitatea de a interacționa și de a-i cunoaște mai bine pe marinarii militari.

Actualitate