Constanța

1 Mai pe litoral, clubbing, grătare și… controale. Cum vor fi așteptați turiștii la Constanța

Instituțiile abilitate din Constanța se pregătesc temeinic pentru minivacanța de 1 Mai când pe litoral se așteaptă un val de peste 40.000 de turiști. Autoritățile iau măsuri în ceea ce privește siguranța publică, precum și în ceea ce privește desfășurarea activităților economice și comercializarea de produse alimentare.

Scris de 
 pe data 
24 aprilie, 2018

În cadrul acțiunilor de control ale Direcției de Sănătate Publică (DSP), se va verifica existența apei curente și a apei calde în unitățile de pe litoral, verificarea condițiilor igienico-sanitare, organizarea și respectarea circuitelor funcționale de microclimat, precum și existența spațiilor frigorifice, existența fișelor de aptitudini eliberate de medicina muncii pentru personalul angajat în alimentație si monitorizarea sării de sănătate a personalului din producție, precum și respectarea mărusilor impunse acestui tip de personal și se vor aplica sancțiunil contravenționale dacă se constată nereguli.

Pentru asigurarea supravegherii sanitare veterinare, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) își propun verificarea unităților de procesare produse alimentare, verificarea respectării condițiilor de igienă, supravegherea unităților de aliemtnație colectivă (cantine), precum și controlul aplicării măsurilor de dezinfecție, verificarea depozitelor frigorifice, dar șui informarea permanentă și corectă a opiniei publice prin Autoritatea Națională Sanitara Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța va menține ordinea publică în zonele turistice de pe litoral, în zona municipiului Mangalia, în stațiunile Costinești, Neptun, Eforie, dar și în zona turistică Poarta 1 (Portul Tomis Constanța).

Totodată, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța dispune intensificarea colaborării și cooperării cu celelalte instituții abilitate pentru a cunoaște riscurile și vulnerabilitățile ordinii și siguranței publice, de asemenea, va identifica locurilor unde se vor desfășura manifestări artistice și mărind esectivul de personsal, totodată, vor dispune măsuri pentru realizarea unei prezențe active pe căile de acces către stațiunile de pe litoral, precum și acordarea asistenței tehnice de specialitate a agenților economici, asigurarea efectivelor de poliție rutieră la orele de vârf pe sectoarele de acces către zonele turistice.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea dispune executarea de controale tematice la unitățile de turism, în perioada 23-27 aprilie, dar și controale inopinante la unitățile de alimentație publică și divertisment, în perioada 28-39 aprilie.

De asemenea, ISU organizează activități de informare pentru cetățeni în vederea conștientizării pericolelor la care se expun dacă vor să se relaxeze la un grătar în mijlocul naturii.  Cetățenilor li se recomandă să facă grătar doar în locurile special amenajate și să nu lase grătarul fimegând, iar în cazul în care observă un incendiu să sune de urgență la 112.

 

Actualitate