Dacă în 2017 am alergat pentru realizarea proiectului Camera Virtuală de integrare școlară, proiect declarat câștigător la cea mai mare gală din lume dedicată tratamentelor pentru autism – World Autism Festival din Canada (la secțiunea inovație în tehnologie în recuperarea copiilor cu nevoi speciale), în 2018, prin evenimentul sportiv Alerg 24h Autism Marea Neagră ne dorim să colectăm fonduri pentru amenajarea unei plaje terapeutice destinată familiilor persoanelor cu nevoi speciale”, a declarat psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului. 

Evenimentul sportiv se va desfășura în zilele de 5 şi 6 mai 2018, în Mamaia, iar pentru fiecare kilometru parcurs în cadrul competiției, Medicover va oferi 1 leu, banii alăturându-se donațiilor pentru amenajarea plajei.

Prin intermediul echipei de alergare Medicover – Synevo ce participă la evenimentul din acest weekend și mulțumită sponsorizării Medicover („1km alergat = 1 leu pentru plaja terapeutică”), ne-am propus să susținem și mai mult amenajarea acestei plaje de către Centrul Psihologic Marea Neagră. Pe lânga implementarea programelor de prevenție dedicate copiilor așa cum este Programul de Prevenție a Diabetului de Tip 2 și a altor Boli ale Civilizației, „înCerc”, una din direcțiile importante ale Asociației Medicover o reprezinta și susținerea actiunilor care ajută copiii cu nevoi speciale prin intermediul activităților noastre de voluntariat, iar acest eveniment a fost de la început primit cu brațele deschise!”, a spus George Istrate, Directorul General al Asociației Medicover.

Este un proiect de suflet în care investim multă dragoste de oameni, energie și entuziam pentru a sprijini construirea unei plaje terapeutice dedicate copiilor cu autism și alte dizabilități. Nimic nu este mai motivant decât speranța că prin gestul nostru le vom putea reduce suferința și gândul că îi vom putea aduce pe acesti copii mai aproape de noi, îi vom accepta, iubi și integra în normalitate. Împreună putem face cu siguranță mai multe si de data aceasta!”, a declarat Dr. Cristina Florescu Moraid, Director Regional Synevo Studii Clinice.

Președintele Centrul Terapeutic „Marea Neagră”, care a demarat organizarea evenimentului, psihologul Adrian Gemănaru, a declarat că în acest an organizația își propune să crească numărul de kilometri parcurși față de anul trecut.

Sponsorizarea oferită de către Medicover și Synevo va constitui o puternică motivație pentru toți alergătorii. Dacă la ediția din 2017 am reușit, prin numărul de km alergați, să adunăm 11.000 km, anul acesta ne propunem să înconjurăm pământul pe la Ecuator (40.000 de kilometri în total), iar în anii următori, cine ştie, distanţa până la Marte”, a declarat Adrian Gemănaru.

Plaja va fi amplasată în Zona Cazino, cuprinzând o zonă de șezlonguri și cearșafuri, spații pentru terapie prin sport și muzica, cort spiritual, rampă de acces, grădină senzorială de relaxare, ponton mobil pentru sărituri în apă, zonă de stimulare auditivă, vizuală și tactilă, alee senzorială, atelier de olărit, spațiu pentru terapie canină, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilități, vestiare, toalete și cort de prin ajutor, și va deveni funcțională începând cu acest sezon.

Ne bucură să vedem în România proiecte atât de frumoase precum Plaja Terapeutică, la fel cum suntem încântați de mobilizarea din jurul competiției Alerg 24h Marea Neagră. Stă în puterea fiecăruia dintre noi să sprijinim acesti copii și familiile lor astfel încât să poată beneficia de tot ceea ce au nevoie pentru a duce o viață normală”, a declarat Laurențiu Luca, General Manager Synevo România.

 

(Visited 416 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.