Externe

41 de copii au murit la locul de joacă din mall. Ultimul telefon al unei fetițe de 12 ani: „Spune-le tuturor că îi iubesc, spune-i mamei că o iubesc”

Cel puțin 64 de persoane au murit în incendiul devastator care a cuprins un mall din Kemerovo, în Rusia. Printre victime se numără cel puțin 41 de copii, iar alți 10 sunt dați dispăruți, au declarat oficialii citați de BBC News.

Scris de 
 pe data 
26 martie, 2018

Incendiul a pornit la un etaj superior al complexului comercial Winter Cherry, în timp ce zeci de oameni erau la cinema. Clipurile postate pe rețelele de socializare arată cum oamenii îngroziți s-au aruncat pe geam, pentru a scăpa de flăcările care au cuprins rapid mall-ul.

Un clip filmat de un martor arată cum un băiețel în vârstă de doar 11 ani se aruncă de la etaj, pentru a-și salva viața. Potrivit Siberian Times, copilul a supraviețuit, însă părinții săi au murit în incendiu.

Două etaje au luat foc în cinci minute. Zona de joacă pentru copii era învăluită în fum în două minute. Fumul era atât de gros că nu puteai să vezi nici o mână întinsă în fața ta”, a declarat Alexander Dorogov, un martor.

Vika Pochankina, o fetiță de 12 ani, și-a sunat mătușa la scurt timp după ce cinematograful la care se afla la un film alături de colegii săi de clasă a luat foc. „Totul arde, ușile sunt blocate. Nu pot să ies, nu pot să respir”, i-a spus copila mătușii sale.

„I-am spus: Vika, scoate-ți hainele și acoperă-ți nasul. Și apoi mi-a zis: spune-le tuturor că îi iubesc, spune-i mamei că o iubesc”, povestește femeia. Deocamdată, nu se știe dacă fetița a reușit să se salveze.

 

Actualitate