Deputat și președinte al PNL Constanța,  Bogdan Huțucă îi cere primarului Decebal Făgădău să explice public cum a fost posibil ca o Regie subordonată Primăriei să acumuleze datorii atât de mari.

„Cum a ajuns o regie a Primăriei Constanța la datorii de peste 257 milioane lei către un singur furnizor? Care este în realitate, dimensiunea dezastrului din RADET Constanța? De unde vor fi scoși acești bani, astfel încât RADET să nu intre în faliment? Tot de la constănțeni?

Atunci, de ce să plătească și acei constănțeni care nu sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare? Cei care plătesc lunar factura la gaze pentru apa caldă și încălzire, de ce să achite costurile și pierderile vecinului de la RADET? Atunci când constănțenii nu mai au bani pentru factura la gaze nu vine Primăria să le șteargă datoriile sau să le achite restanțele?”, întreabă Bogdan Huțucă, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

În realitate însă, spune parlamentarul PNL, RADET, ca și RATC de altfel, au fost tot timpul folosite ca „unelte politice” de către administrațiile PSD, care în loc de management performant au fost interesate de subvenții și gratuități în schimbul voturilor.

„Dar nu cumva, domnule Făgădău, așa cum se întâmplă și cu RATC, RADET a devenit o unealtă politică, prin care dvs și colegii dvs din PSD vă „cumpărați” voturile, aruncând în stânga și în dreapta gratuități, subvenții…  În subordinea dvs, două instituții se luptă cu datorii de sute de milioane de lei, ceea ce denotă, pe lângă un management prost, și o oarecare premeditare.

Se știau foarte bine problemele cu care se confruntă aceste Regii, dar s-a mers cu bună știință spre prăpastie. Voturile de care aveți nevoie pentru a câștiga sunt mult mai valoroase decât administrarea competentă și profesionistă a companiilor pe care le aveți în subordine. Și tot nu vă opriți…”, a declarat Bogdan Huțucă.

Acesta spune că, în curând, RADET o să rămână în sistem doar cu acei „pe care îi subvenționează domnul Făgădău”, căci constănțenii care muncesc și 12 ore pe zi pentru un trai decent și care nu sunt în bula de alegători ai PSD nu își vor mai permite să achite facturile.

„Este clar că administrația PSD este interesată să conducă un oraș de asistați sociali, în care mâinile întinse să îl ducă pe primar și consilierii săi la noi și noi victorii electorale”, a concluzionat liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă.

(Visited 502 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.