Politică

Acuzații grave. PSD Constanța, mobilizare la miting cu amenințări. Cum acționează Stroe și Dumitrache

Lansarea unei platforme online, prin care pot fi reclamate presiunile puse pe oameni pentru a participa la mitingul PSD din 9 iunie, a scos la iveală sute de relatări ale unor abuzuri din toată țara, inclusiv Constanța. Cei mai muți spun că sunt amenințați cu pierderea locurilor de muncă în cazul în care nu vor fi prezenți în Capitală, pentru a susține partidul condus de Liviu Dragnea.

Scris de 
 pe data 
6 iunie, 2018

Partidul Social Democrat (PSD) a anunţat că, sâmbătă, 9 iunie, între orele 20.00 şi 22.00, va organiza un miting în Piaţa Victoriei, manifestare la care vor participa, după estimările partidului, aproximativ 30.000 de persoane.

Lideri din mai multe organizaţii PSD din ţară au declarat că au mobilizat mii de oameni, cei mai mulţi urmând să plece din judeţul Olt, 10.000 de persoane, şi din Iaşi, 6.000 de susţinători. De la Constanța se estimează că vor fi mobilizate 2.000 de persoane.

Site-ul mitingcujapca.ro, conține un formular de sesizări pe care oricine îl poate completa și, sub protecția anonimatului, poate reclama abuzuri venite din partea unor reprezentați ai PSD. De asemenea, cei care doresc să depună o plângere penală, pot lăsa datele de contact către administratorii site-ului și pot obține asistență juridică.

Într-una dintre relatări este precizat că „Angajatii R.A.J.A Constanța sunt obligati sa participe la miting„, reclamat pentru comportamentul abuziv fiind chiar directorul instituției și președintele organizației județene a PSD, Felix Stroe.

O altă reclamație face referire la omul de afaceri și membru PSD, Ion Dumitrache, administratorul Șantierului Naval Midia și tatăl deputatei PSD de Constanța, Cristina Dumitrache. „Angajații Santierului Naval Midia au fost amenințați că dacă nu vor participa la miting să îşi faca bagajele si sa caute in alta parte de munca„, scrie în reclamație.

Nici în județ situația nu pare să fie diferită. Primarul PSD din Agigea, Cristian Cîrjaliu este acuzat de comportament abuziv. „Angajaților primariei li s-a transmis că este bine sa participe si să susțină guvernul și pe Dragnea„.

Și la Cumpăna, unde primar este pesedista Mariana Gâju, localnicilor care sunt asistați social li s-ar fi transmis că nu vor mai primi ajutorul dacă pe 9 iunie nu vor veni la București. „Asistați social nu primesc ajutorul social daca nu se urca și se prezintă la tren.

Pentru a citi mai multe reclamații chiar de pe site-ul Scos la miting cu japca?, puteți accesa link-ul de AICI. Dacă doriți să completați formularul pentru a reclama un abuz, click AICI.

 

Actualitate