Lifestyle

Adevărat sau fals? Femeile au mai mult de strâns prin casă după bărbați decât după copii…

Un studiu realizat de sociologii americani arată că femeile căsătorite au mai multă treabă în casă decât mamele singure.

Scris de 
 pe data 
15 mai, 2019

Un studiu american a făcut o constatare uimitoare, contrară așteptărilor: femeile au mai multe de făcut în casă atunci când sunt măritate sau se află într-un cuplu, comparativ cu mamele singure, necăsătorite. Așa că pică mitul conform căruia sarcinile administrative în casă se împart într-un cuplu. Femeile petrec mai mult timp făcând curat, strângând sau gătind dacă au un soț sau un partener, față de femeile care sunt singure și au copii.

Sociologii Universității Maryland din California de Sud au studiat sarcinile domestice în rândul femeilor care sunt într-un cuplu și în rândul mamelor singure.Astfel, s-a constatat că o femeie care locuiește cu un partener își petrece zilnic, în medie, 3 ore făcând treburi în casă, în timp ce mamele singure nu depășesc 2,4 ore.

Specialiștii explică această diferență prin faptul că femeile căsătorite sau în cuplu își impun singure sarcini și presiuni suplimentare, cu scopul de a-și mulțumi partenerul.

În schimb, mamele singure se preocupă în special de nevoile copiilor și de petrecerea timpului cu aceștia, neputând un așa mare accent pe treburile casnice sau experiențele culinare. Ele au mai puține constrângeri decât femeile aflate într-o relație.

Sursa: www.parents.fr

Actualitate