În reportaj, salariile SGP sunt prezentate la valori de aproape 4000 lei, fapt ce a stârnit un val de polemică în rândul militarilor profesioniști, care se jură că nici după 20 de ani de activitate nu au ajuns la aceste valori. În realitate, sunt SGP care ajung pe lună la acest nivel salarial, precizează comunicatul LMP.

„Dragi camarazi,

Am văzut cu toții ce reacții a stârnit reportajul ProTV referitor la angajările în armată, inclusiv în multele comentarii de aici, de pe pagina Ligii Militarilor Profesioniști. Știți foarte bine că suntem adepții dialogului sincer și onest, atât cu conducerea instituției, dar și între noi, militarii profesioniști.

De aceea, ne-am interesat pentru voi și situația este următoarea: valorile salariilor la care face referire PRO TV sunt corecte, fiind regăsite într-un tabel care se publică lunar pe site-ul MApN. Însă ele fac referire la valorile MAXIME și MINIME dintr-o lună. Așa obligă legea instituțiile din sistemul de apărare să comunice referitor la veniturile angajaților.

Așadar, nu TOȚI SGP câștigă 1673 lei pe lună, așa cum este în tabel minimul, și nici 3846, cât e maximul. Dar au existat oameni care au încasat aceste sume luna trecută. La fel și la subofițeri sau la ofițeri (la ofițeri sunt luate în calcul veniturile de la sublocotenent până la general cu patru stele). Media salariilor este, evident, între aceste sume și acolo ne încadrăm majoritatea. 

Vestea bună credem că este că Armata a devenit un mediu atractiv pentru tineri, de care avem nevoie să vină alături de noi”, se arată în comunicatul LMP.

 

 

(Visited 4.876 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.