Actualitate Politică

Alexandra Barbu (Forța Dreptei Constanța): Când PSD și PNL vorbesc mult despre o problemă este clar că aceasta nu se va rezolva

Scris de 
 pe data 
9 octombrie, 2023

Alexandra Barbu, vicepreședinte al filialei municipale Forța Dreptei Constanța, acuză PSD și PNL că mimează o luptă împotriva industriei jocurilor de noroc. Barbu susține că este doar o tactică prin care cele două partide de la guvernare vor să obțină cu disperare bani la buget și, eventual, să transforme marile firme din industrie în sponsori electorali.

Ipocrizia, lașitatea și micimea celor de la guvernare sunt deja prea greu de suportat. Agenda publică este acaparată într-un mod grotesc de așa numita luptă a PSD-ului cu păcănelele… De fiecare dată când PSD-iștii vorbesc mult și apăsat despre o problemă este clar că aceasta nu se va rezolva“, a transmis Barbu.

Alexandra Barbu susține că PSD și PNL ar fi putut reglementa industria jocurilor de noroc încă de anul trecut, dar că nu s-a dorit acest lucru.

Ei nu caută cu adevărat soluții“, susține Barbu. „Nu credem că și-au propus vreodată. Dacă și-ar fi propus, rezolvau problema de anul trecut, iar ca să vă dovedesc asta fac un mic recurs la memoria colectivă:

  • În iulie 2022, Guvernul Ciucă (cu dl. Câciu de la PSD în funcția de ministru de Finanțe ) a emis Ordonanța 15/2022 de modificare /completare a OUG77/2009. S-au modificat/completat prevederi cu referire la taxele aferente licențelor de organizare a jocurilor de noroc. În concluzie: Aveau nevoie de bani…
  • În noiembrie 2022, apare legea 326/2022, tot de modificare/completare a OUG 77/2009 cu asigurarea unei baze de date. Va aduceți aminte? Avocatul Poporului s-a sesizat pe încălcarea GDPR (datele cu caracter personal).
  • În septembrie 2023, Marcel Ciolacu, PSD-istul șef, vine să spună că, în sfârșit, se va termina cu șmecheria (!?) și va modifica activitatea păcănelelor reglementată din 2009, după ce în 2022, cu ministrul lui la Finanțe NU a făcut nimic.

Din câte încercări reușiți să faceți asta, domnule Ciolacu? Alfred Simonis, noul șef al Camerei Deputaților, corelează mai greu, așa-i? Ghinion.

Noi, Forța Dreptei, alături de toți românii care nu se lasă manipulați de un guvern incompetent, ne prindem mai repede! Aveți nevoie disperată de bani la buget și încercați să băgați sula în coastele celor cu afaceri în zona jocurilor de noroc.

Dacă vă păsa într-adevăr de nocivitatea unor astfel de jocuri, ați fi implementat politici sociale cu scopul de a-i ajuta pe cei dependenți. ZERO interes însă în zona asta, la fel cum ZERO este interesul dvs. de a „închide” păcănelele. Vreți doar să le creșteți taxele sau să-i faceți sponsori electorali și nu știți cum să le spuneți.

Ne sperie incapacitatea celor de la guvernare. Ne intrigă modul superficial în care aleg să discute despre problemele grave ale economiei sau societății romanești. Ne dezgustă lejeritatea cu care PNL-ul a ales să renunțe la principiile liberale. 1% impozit pe cifra de afaceri? Rușine!

PSD-ul „se bate” în reprize cu păcănelele (pun pariu pe-o remiză), în timp ce PNL-ul de azi dă acatiste pentru conservarea numărului de mandate. Nu cereți mai mult de la ei pentru că doar de atât sunt capabili!

Merităm mai mult și mai bine decât ce avem acum! Merităm soluții şi adevăr!“, a declarat Alexandra Barbu.

Actualitate