Actualitate Externe

Aliat de-ai lui Vladimir Putin din UE: „Rușii sunt nebuni. Nebunii trebuie izolați“

Președintele ceh Milos Zeman, considerat unul dintre aliații lui Vladimir Putin din Uniunea Europeană, spune că acesta a fost înșelat să creadă că armata sa este una dintre cele mai puternice din lume și că „rușii sunt nebuni”, relatează presa din Cehia.

Scris de 
 pe data 
2 mai, 2022

El a spus de asemenea într-un amplu interviu acordat Prima News, o televiziune din Cehia afiliată CNN, că atacul asupra Ucrainei va distruge Rusia din punct de vedere economic și politic și a subliniat că „nebunii trebuie izolați”.

Zeman a spus că pentru Cehia cea mai mare îngrijorare în momentul de față o reprezintă o posibilă întrerupere de către Moscova a furnizării de gaze naturale rusești, cum s-a întâmplat în cazul Poloniei și Bulgariei.

Zeman spune că „rușii sunt nebuni”

Președintele Cehiei a amintit că a spus în public la un moment dat că rușii nu sunt nebuni să atace Ucraina dar că aceștia „ s-au dovedit a fi nebuni”.

El a afirmat în interviu că oprirea furnizării de petrol și gaze naturale întregii Europe ar reprezenta o nouă nebunie din partea Kremlinului pentru că acestea reprezintă cea mai importantă parte a veniturilor lor din exporturi.

Actualitate