Actualitate

AMVVD, drept la replică: „ Asociația AMVVD nu a participat la elaborarea acestei legi”

Consiliul Director al AMVVD a transmis următorul drept la replică:

Scris de 
 pe data 
10 iulie, 2019

În urma articolului publicat ieri în ziarul Constanța de Azi, sub titlul „AMVVD acuzată că face legi doar pentru câteva persoane. „Au uitat de veterani. Ce vină am eu că în 4 ani de misiuni nu am fost rănit?”, Consiliul Director al AMVVD a transmis următorul drept la replică:

DREPT LA REPLICĂ

Bună ziua, în urma articolului apărut în publicația on-line Constanta de azi, în data de 09.07.2019 cu titlul: AMVVD acuzată că face legi doar pentru câteva persoane. „Au uitat de veterani. Ce vină am eu că în 4 ani de misiuni nu am fost rănit?”, va adresam rugămintea de a ne pune la dispoziție următoarele :

1. Referitor la proiectul de lege la care faceți referire în articol, acesta se regăsește la Camera Deputaților cu numărul PL-x 291/2019, inițiator Senator Vela Ion Marcel și Senator Liviu Tit Brăiloiu, având aviz negativ de la Senat și de la Guvernul României, precum și de la comisia pentru Muncă și Protecție Socială. Acest proiect se referă la modificarea OUG 82/2006 și nicidecum la noul proiect de lege, iar asociația AMVVD nu a participat la elaborarea acestuia.

2. Baza legală prin care se acordă indemnizație este L81/2016, M88/2016 Norme metodologice de aplicare a Ordonanței de urgentă a guvernului 82/2006 , articolul 28 și articolul 68 și care prevede o indemnizație egală cu soldă de sublocotenent pentru gradul II de invaliditate, respectiv 2 solde de sublocotenent pentru gradul I de invaliditate, sumă care nu este nici pe departe cu sumele invocate

3. AMVVD nu a fost contactată, așa cum afirmați în articol pe nici o cale legală pentru a putea prezenta punctul de vedere. Cu toate ca toate datele asociației sunt publice.

Având in vedere cele mai sus menționate, va adresam respectuos rugămintea, sa inserați in articol următoarele:

Vă solicitam să faceți publice sursele la care faceți referire având în vedere că aveați obligația de a cita sursele.
Vă rugăm să faceți dovada solicitării punctului de vedere al AMVVD înainte de publicarea articolului.
Vă rugăm să faceți dovada că AMVVD a participat la elaborarea acestui proiect, susținerea lui si asumarea publica a acestuia.

Consiliul Director al AMVVD

 

Actualitate