Politică

AUDIO. Dăncilă amenință voalat cu dosare penale și le promite bani parlamentarilor PSD

Newsweek România a intrat în posesia unei înregistrări audio în care Viorica Dăncilă poate fi auzită cum îi șantajează voalat pe parlamentarii PSD. Totodată, premierul încearcă să-i momească pe parlamentarii PSD cu bani proveniți din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), cu condiția să nu treacă moțiunea de cenzură.

Scris de 
 pe data 
9 octombrie, 2019

Dăncilă le-a explicat parlamentarilor că miza acestei moțiuni o reprezintă dosarele, secția specială și numirea procurorilor.

audio mai jos

Ministrul Suciu nu s-a lăsat mai prejos și le-a promis parlamentarilor că vor fi consultați direct în legătură cu modul de împărțire a banilor publici, transmite Newsweek.ro

În cazul în care moțiunea nu va trece joi, parlamentarii PSD și primarii din teritoriu vor primi banii în cursul zilei de vineri prin ordonanță de urgență.

În cuvântare pe care le-a ținut-o parlamentarilor PSD, premierul Viorica Dăncilă a spus că miza moțiunii de cenzură este foarte mare.

Miza nu este neapărat un post de prim-ministru. Mizele sunt mult mai mari. Mizele sunt legate de dosare, de secția specială, de numirea procurorilor.

Sper că nu vreți să ne întoarcem… și mulți din această sală știu la ce m-am referit. De fapt, asta este miza. Nu vă imaginați că au ca și miză ocupare unor posturi de miniștri pentru care nu au nici un program. Ce să pună în loc? Ce să facă?”, a spus Dăncilă.

Declarația de la minutul 5:32

 

Actualitate