Social

Aventurile ministrului Daea în lanul cu porumb: „Când ai luat ciocălăul în mână e temperatura atât de ridicată, aproape te încălzești!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a povestit la Antena 3 ce face el în lanul cu porumb în timpul vizitelor pe teren.

Scris de 
 pe data 
29 iulie, 2022

„Este o situație grea la porumb și la floarea soarelui și în general la plantele acestea prășitoare, pentru că ele s-au întâlnit în plină creștere și dezvoltare cu lipsa apei în sol și cu temperaturi ridicate.

Am fost în teren și toată lumea întreabă ce caută Daea în teren. Nu este un exces de mișcare, și interpretarea diferită a fiecăruia, dar agronomul trebuie să vadă la fața locului ce este cu planta. Ministrul obligatoriu trebuie să fie în teren și obligatoriu să fie în birou. Ministrul Daea își programează timpul astfel încât să fie peste tot”, a afirmat Petre Daea.

Ministrul spune că pe teren a evaluat producția.

„Un știulete când l-a luat un agronom în mână, se uită la trei lucruri: În primul rând dacă e cald. Și acela era fierbinte. În momentul în care desfaci pănușele și ai luat ciocălăul în mână e temperatura atât de ridicată, aproape te încălzești. Asta demonstrează că stă ca în etuvă. Rădăcina nu are apă, rodul stă ca în etuvă, greutăți pentru procesele biologice. Situația este peste tot, dat fiind faptul că există această temperatură ridicată.

În al doilea rând, când intri în lanul de porumb și iei știuletele în mână, primul lucru îi numeri rândurile de boabe, care tot timpul sunt pare. Aici e o poveste tehnică care nu merită să…Numărăm rândurile, boabele, știm masa 1.000 de boabe cât e, știm cât dă știuletele, știu densitatea…și știu exact ce produce”, a mai spus oficialul din Guvern, la Antena 3.

Actualitate