Constanța

Avertizare meteo! România, lovită de un front atmosferic încărcat cu precipitații. Ploi și ninsori în toată țara

România va fi tranzitată de un front atmosferic încărcat cu precipitații, începând cu această seara și până în ziua de Crăciun.

Scris de 
 pe data 
22 decembrie, 2019

În acest sens, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo pentru întreaga țară, valabilă de pe 22 decembrie, ora 20.00 și până pe 24 decembrie, ora 20.00. Fenomenele meteo vizate sunt: precipitații în general moderate cantitativ, predominant ninsori la munte, intensificări ale vântului. 

Potrivit ANM, în intervalul menționat, va ploua temporar în cea mai mare parte a țării. Ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi în zonele de deal, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20…30 l/mp. Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania și trecător în nordul Moldovei și Dealurile Crișanei se vor semnala și precipitații mixte.

 Vântul va avea intensificări locale și temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari (în general de 55…60 km/h) în regiunile sud-vestice și pe spații mai restrânse în centrul teritoriului, iar în noaptea de duminică spre luni cu precădere pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre.

 În zonele montane, treptat, începând din seara de luni, 23 decembrie, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali. În special pe creste, vor fi rafale ale vântului de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă.

Actualitate