PSD este istorie la Constanța! PNL și USR PLUS au încheiat astăzi un protocol de colaborare, consfințit prin alegerea celor doi viceprimari ai Constanței în persoana lui Ionuț Rusu (PNL) și Florin Cocargeanu (USR PLUS). În acest context, PNL și USR PLUS dețin o majoritate zdrobitoare în Consiliul Local Municipal Constanța, PSD fiind trimis, după 20 de ani, în băncile opoziției.

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a anunțat astăzi semnarea protocolului și armonizarea programelor de guvernare locală a celor două formațiuni.

„Sunt încântat să anunț că astăzi, la nivelul organizațiilor municipale PNL și USR-PLUS, am semnat un protocol de colaborare în ceea ce privește administrația orașului.

Astfel, am reușit armonizarea programului de guvernare locală cu cele două viziuni pentru Constanța și am stabilit coordonatele sub care vor funcționa instituția viceprimarului, comisiile și departamentele din Primărie.

Am încredere că, prin semnarea acestui protocol, am creat un pol de dreapta puternic, ce va aduce liniștea și unitatea necesare pentru prosperitatea Constanței”, a declarat liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă.

În același timp, USR Constanța prezintă și principalele puncte ale acordului, care vor sta la baza relației cu PNL.

„Mentionăm că USR PLUS își păstrează ferm angajamentele fundamentale față de propriii susținători! Este un acord pentru constănțeni, cu scopul de a promova o administrație transparentă, și de a pune în aplicare programul USR-PLUS.

Așadar, scopul Acordului:

Promovarea unei administrații publice locale caracterizată prin viziune si coerență, transparență, deschisă, digitalizată și eficientă în procesul de rezolvare a problemelor cetățenilor și ale Municipiului Constanța, conform Programului de guvernare locală.

Programul de guvernare locală va face obiectul unei Hotărâri de Consiliu Local Municipal și va fi susținut ca document strategic ce stă la baza promovării și implementării viitoarelor proiecte și programe de dezvoltare a Municipiului Constanța.

Și principiile colaborării:

Consilierii PNL si USRPLUS își vor armoniza pozițiile anterior fiecărei ședințe de Consiliu Local.

Partile semnatare ale Acordului se vor susţine reciproc în Consiliul Local Municipal pentru negocierea poziţiilor în comisiile de specialitate.

Părțile vor susține câte un viceprimar desemnat de forurile statutare ale fiecărui partid.

Consilierii PNL şi USRPlus vor susţine o întâlnire trimestrială cu primarul şi viceprimarii pentru consultări generale

Consilierii locali ai celor două partide își vor desfașura activitatea cu respectarea primcipiilor stabilite.”, se arată într-un mesaj al USR Constanța.

(Visited 178 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.