Politică

Baronul Oprișan a reacționat la o emisiune ÎNAINTE de difuzare: „Manipulare de tip ordinar“

În premieră în România, Consiliul Județean Vrancea a reacționat la întrebările jurnalistei Paulei Herlo înainte de difuzarea ediției “România, te iubesc!” despre situația din județ – dar a trimis răspunsurile către toată presa.

Scris de 
 pe data 
27 septembrie, 2019

Un comunicat cu titlu “Pro TV întreabă, noi răspundem!” a fost trimis către toată presa de către cabinetul preşedintelui CJ Vrancea, Marian Oprişan, ca reacţie la o emisiune ce urmează să fie difuzată – ediţia de duminică, 29 septembrie, a “România, te iubesc!” în care Paula Herlo vorbeşte despre situaţia din judeţul Vrancea.

Reacția a venit sub forma unui răspuns la o serie de întrebări trimise încă din august în baza legii privind accesul la informaţiile de interes public. Dar, deși în mod obişnuit un astfel de răspuns se trimite doar celor care au formulat cererea, acum el a fost trimis întregii prese.

Înainte să trimită răspunsurile, Marian Oprişan, personajul central al emisiunii de duminică, cel care de aproape 20 de ani are pe mână destinele judeţului, a sunat-o pe Paula Herlo, imediat după difuzarea unui promo pentru „România, te iubesc!”. Şeful CJ Vrancea i-a spus că tot ce se face în emisiune este „o manipulare de tip ordinar”, făcută „în campanie electorală”.

″Şefii de județ trebuie să înţeleagă că rolul jurnalistului nu este să îi laude pentru ce fac, pentru ce ar trebui să facă şi au fost aleşi să facă. Eu vin să îţi spun ce n-ai făcut din ce ai promis. De pildă, domnul Oprişan a promis că face parc industrial, după care recent a anunţat că nu mai face parc industrial”, spune, în replică, Paul Herlo, în ediţia LIVE de vineri a podcastului “România, ştii bine!“.

 

Actualitate