Politică

Bogdan Huțucă: „Primăria Constanța nu e în stare să investească în propriul oraș. Să îi lase măcar pe privați să o facă”

Deputatul Bogdan Huțucă

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a declarat astăzi într-o conferință de presă că bugetul Constanței este grav afectat de politica fiscală a guvernului PSD, înregistrându-se scăderi semnificative ale veniturilor.

Scris de 
 pe data 
14 februarie, 2018

Principala problemă este că scad semnificativ veniturile. Constanța va avea un buget fără investiții deosebite, fără un proiect important pentru comunitatea locală. S-au redus drastic cotele defalcate, bugetul Constanței fiind afectat serios. Avem astfel o primărie PSD lovită din temelii de măsurile fiscale ale Guvernului PSD. 

De asemenea, o altă problemă este că li s-au promis constănțenilor în campania electorală proiecte din fonduri europene care nu s-au mai încadrat ulterior în termene și au pierdut finanțarea nerambursabilă. Iar pentru continuarea lor s-a apelat la bani publici, fonduri din bugetul local, în detrimentul altor proiecte mai importante pentru constănțeni. Așa se face că în bugetul pe 2018 nu se regăsesc proiecte care să rezolve problemele mari ale Constanței: lipsa parcurilor și a spațiilor verzi, lipsa locurilor de parcare etc.”, a declarat liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă.

Pe de altă parte, a subliniat președintele liberal, nici privații nu sunt lăsați să investească în orașul Constanța, fiind blocați în birocrația administrației locale.

Dacă Primăria Constanța nu este în stare să investească în propriul oraș, măcar să îi lase pe privați. Dar din cauza birocrației și a neputinței primarului Decebal Făgădău de a-și controla proprii angajați din primărie, care nu emit în termen certificate de urbanism, avize sau autorizații, investitorii privați se îndreaptă spre alte localități din județ, unde găsesc un mediu administrativ public mult mai prietenos”, a mai adăugat Bogdan Huțucă.

 

Actualitate